Д-р Симидчиев: 4 от 5 души ще изкарат вкъщи COVID-19 леко

  • 19 март 2020 07:47

  • 1379
  • 1
Д-р Симидчиев: 4 от 5 души ще изкарат вкъщи COVID-19 леко
© getty images

Ако хората си останат вкъщи - 4 от 5 човека ще прекарат вируса леко. Не са много нещата, които могат да се направят. Хората, които имат нужда от вентилация и състоянието им е тежко трябва да са в болница, останалите вкъщи. Ако не са много заразените, апаратите за вентилация ще стигнат. Но, ако състоянието ви не е тежко, не излизайте, защото така заразявате останалите. Обадете се на личния ви лекар и следвайте инструкциите му. Това заяви в ефира на Нова телевизия пулмологът д-р Александър Симидчиев по повод пандемията от коронавирус и извънредните мерки у нас.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Той помоли да не се спекулира със ситуацията във Втора градска болница в София, защото лекарите трябва да бъдат пазени и е нормално да не искат да работят без предпазни средства и подходящи условия. "10% от заболелите в Италия са лекари и медицински сестри. Не бива да се подценява риска", каза още той.

НА ЖИВО: Трета жертва на коронавируса у нас. Има и още двама заразени

На въпрос дали, ако някой кара вкъщи леко вирусът може да не зарази останалите членове на семейството, той заяви, че ако има отделна баня и бъде изолиран много добре може. "4 от 5 човека ще изкарат вируса леко, няма какво да се направи освен да се пият лекарствата", подчерта д-р Симидчиев.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Що се отънася до оповестеното лекарство, той заяви, че не е добър вариант, защото все още се тества, а вирусът не е силно смъртоносен, за да си позволим риска да го даваме без да са направени необходимите изпитания.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Празни приказки СЕДЕСАРСКИ

2020.03.19 | 10:06

1
Празни приказки СЕДЕСАРСКИ тук в този сайт от сутрин до вечер,нищо вярно в бъдеще, просто седесарска празни приказки.

Добави коментар

Водещи новини