8 души, контактували със заразените с коронавирус в Монтанско, са поставени под карантина

  • 13 март 2020 19:13

  • 1726
  • 1
8 души, контактували със заразените с коронавирус в Монтанско, са поставени под карантина
© ВМА

Осем души, контактували със заразеното с коронавирус семейството от село Василовци в област Монтана, са поставени под домашна карантина, съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев.

От всеки от контактните е взета проба за вируса и скоро резултатите ще станат известни, уточни Белчев.

Има ли истерия в селото на починалата от коронавирус жена?

Кметът на община Брусарци, в чиито административен обхват е село Василовци, Наташа Михайлова заяви, че сред хората в общината има известно напрежение и притеснение заради вируса и заради това, че първата му жертва у нас стана 66-годишна жена от Василовци. Тя почина в болница "Пирогов" в София, а съпругът й на 74 години продължава да е в тежко състояние.

Заразяването е станало на 29 февруари в ресторант в Лом, където 24 души от фамилията на починалата жена празнували 70-ти рожден ден на брата на съпруга й. Пробите на 11 от тези 24 души са положителни за коронавирус, като сред тях са две деца на 4 и 11 години.

Затвор до 5 години и глоба до 50 000 лв., ако нарушиш мерки при пандемия и извънредно положение

Предполага се, че заразяването е тръгнало от съпругата на рожденика, която на 3 февруари т.г. се завърнала от работа в Италия. Засега всички заразени се чувстват добре и са под карантина в домовете си в село Василовци и в град Лом, обявиха от РЗИ в Монтана.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1726 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.03.13 | 19:47

1
В Италия е пълно с ломски,врачански и монтански цигани

Добави коментар

Водещи новини