Каракачанов: Мерките срещу коронавируса не са репресивни, а с цел да се ограничи разпространението му

  • 08 март 2020 14:36

  • 887
  • 1
Каракачанов: Мерките срещу коронавируса не са репресивни, а с цел да се ограничи разпространението му
© Булфото/Архив

Мерките, които се предприемат срещу коронавируса, не са репресивни, а с цел да се ограничи този вирус. Това заяви в Плевен вицепремиерът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, след заседание на Оперативният щаб в града.

Двамата пациенти с коронавирус в града са в добро състояние, казаха от щаба. Под карантина е цялата белодробната болница. Наблюдават се поставените под така наречената домашна карантина 143 души - засега от тях няма заболели, уточниха от щаба.

Вижте какви мерки взима държавата за справяне с коронавируса

Каракачанов допълни, че мерките предвиждат грипната ваканция да бъде удължена "Учебните занятия ще бъдат прекратени и в университета. Ще бъде под наблюдение рисковият контингент от чужденци в Плевен - има чуждестранни работници от Италия, които пътуват през 2 седмици - около 200 работници живеят на едно място, другите са на адреси - този контингент се наблюдава, ако се наложи ще бъде изследван", подчерта той. "Масовите мероприятия е редно да бъдат отложени - не само частните партита. Най-важното е хората да не изпадат паника. Няма място за паника в Плевен и страната. Той посочи, че ако се наложи в складовете на армията има 200 000 комплекта временно облекло за подобни случай, но към момента няма такава необходимост.

4 случая на коронавирус у нас! Сред заразените има медицинско лице

Инфекциозна клиника в Плевен разполага с изключително подготвен персонал, има предвидени легла за тежки случаи, които са свободни, разполага с всички медикаменти, заяви началникът й - проф. Цеца Дойчинова.
Оперативният щаб в Плевен набеляза допълнителни мерки, съобразени с новата обстановка в страната след откритите случаи с коронавирус. Щабът ще заседава постоянно. Организационни мерки са предприети от полицията, ДАНС, Пожарна безопасност, РУО в Плевен, посочи областният управител на Плевен Мирослав ПетровМирослав ПетровМирослав Николов Петров е роден на 21 ноември 1967 г. и е Областен управител на Област Плевен. Той.

Последвайте канала на

Novini.bg
887 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Този отврат

2020.03.08 | 19:28

1

е кръвопиец от който ниищо не става , някой ако мисли че му пука за народа ,мазен гнусен плондер ,предател,с майчин език гръцки ,мошеник

Добави коментар

Водещи новини