9 проби са в процес на изследване у нас за коронавирус

  • 02 март 2020 17:54

  • 2091
  • 2
9 проби са в процес на изследване у нас за коронавирус
© Getty Images (Архив)

Девет проби са в процес на изследване за коронавирус. Това заяви пред журналисти началникът на ВМА генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

За последното денонощие във ВМА са приети още няколко души с грипоподобни симптоми. Трийсет проби, изследвани във Военната болница, са отрицателни, други 30, изследвани в референтната лаборатория на Националния център по заразни и паразитни болести, също са отрицателни. Резултатите за останалите девет ще бъдат готови до края на днешния ден.

,,Трима души са били приети във Военната болница, като единият от тях е гражданин на Германия'', посочи Мутафчийски.

Още няма коронавирус в България

,,Грип "В" сериозно настъпва и са взети предепидемиологични мерки за София-област, Пловдив, Варна, Добрич, Стара Загора и Бургас. Има повишена заболеваемост в Сливен и в Разград. Има повишаване на заболеваемостта и от морбили'', допълни още Мутафчийски.

,,Има предепидемиологична обстановка от хепатит "А" в Кюстендил и в Дупница. Поради тези причини мерките, които препоръчваме за тържествата на връх Шипка, заради струпването на много хора, имат извънреден характер'', обясни Мутафчийски.

Информацията за човек, докаран във Военната болница от Калотина, Мутафчийски коментира, че за последните четири дни в лечебното заведение са постъпили шестима, като всички са били транспортирани от Калотина до болницата заради грипоподобни симптоми.

,,Министерството на външните работи повиши нивото на риск за Южна Корея и Иран, като от 5-степенната скала за България, за Южна Корея нивото е три, а за Иран - четири'', каза Бойко Христов от МВнР.

Последвайте канала на

Novini.bg
2091 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
...айде дееее, Кога...

2020.03.02 | 18:07

1

ще дойде този кораВирус....знаете ли колко хейтъри го чакаме...и да си знаете колеги ,
пак Б.Б е виновен..нали ?!?! Да няма грешки ей!

2020.03.02 | 20:40

2

Любимата ти БКП-мутра нанася безкрайно повече щети от някакви вируси.

Добави коментар

Водещи новини