Четирима, пристигнали от Италия, са под домашна карантина в Ловешко, един е настанен във ВМА

  • 28 февруари 2020 14:04

  • 1068
  • 0
Четирима, пристигнали от Италия, са под домашна карантина в Ловешко, един е настанен във ВМА
© pixabay

Четири лица от Област Ловеч, пристигнали от Италия, са под домашна карантина, един е настанен във ВМА, съобщават от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч.

От здравната инспекция посочват, че от звената за граничен здравен контрол е постъпила информация за пет лица, пристигнали от Италия и подлежащи на карантина в домашни условия. Едно от лицата е било с оплаквания и след преглед на границата е насочено за хоспитализация във ВМА за изследвания и по-обстойни прегледи. Незабавно е установена връзка с останалите четирима, които към момента на проучването се чувстват добре, като са изяснени допълнително точните адреси на пребиваване на територията на област Ловеч. Информацията за тях е предадена на личните лекари за наблюдение по време на карантината.

Властите категорични: Няма коронавирус и никой не крие случаи

Двама, които нямат избор на общопрактикуващ лекар, се наблюдават от РЗИ- Ловеч. Списък на наблюдаваните лица и адресите на пребиваване са изпратени своевременно на Центъра за спешна медицинска помощ, Спешното отделение на ловешката болница и областната дирекция на МВР.

От РЗИ добавят, че на лицата са дадени съвети за спазване на карантината, на строга лична хигиена, по възможност ограничаване контактите в семейството, редовно проветряване на помещенията.

Остава в сила наложената карантина на групата ученици и преподаватели от Професионална гимназия по механоелектротехника в Ловеч. Чувстват се добре и нямат оплаквания, посочват от здравната инспекция.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1068 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини