10 нови случая на заразяване с коронавируса и двама починали в Иран

  • 22 февруари 2020 21:13

  • 1539
  • 0
10 нови случая на заразяване с коронавируса и двама починали в Иран
© Pixabay

Иранските власти съобщиха днес за 10 нови случая на заразяване с коронавируса и още двама починали от заболяването, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е задълбочило общественото безпокойство за начина, по който властите се борят с разпространението на болестта.

Иран потвърди 13 нови случая на зараза с новия коронавирус

С новите случаи броят на заразените с вируса в Иран достига 29, а на починалите - шест, посочва БТА.

Първо министерството на здравеопазването съобщи днес за 28 заразени и пет смъртни случая. След това губернаторът на провинция Маркази съобщи за един починал.

По-голямата част от случаите в Иран, включително осем от новозаразените, са в свещения за шиитите град Кум, на 120 километра южно от столицата Техеран.

ОАЕ потвърди два нови случая на коронавируса

Съобщаването от властите на голям брой случаи за кратък период от време доведе до обвинения и критики от страна на иранци в интернет за прикриване на реалната ситуация. В някои от коментарите бе направен паралел с първоначалното отричане от Техеран, че е свалил по погрешка украински пътнически самолет миналия месец, отбелязва Ройтерс.

В туит на фарси Държавният департамент на САЩ обвини иранските власти, че омаловажат заплахата и дават на хората "невярна информация".

На този фон иранският министър на здравеопазването Саид Намаки обеща всички нови случаи на заразяване да бъдат съобщавани на обществеността възможно най-бързо.

Радина Лазарова
1539 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини