Италия е най-тежко засегнатата от новия коронавирус страна в Европа

  • 22 февруари 2020 20:08

  • 18549
  • 3
Италия е най-тежко засегнатата от новия коронавирус страна в Европа
© Pixabay

Двама души са починали от новия коронавирус (COVID-19) в Италия, а броят на заразените в страната достигна 51, предаде Ройтерс, като се позова на властите.

Това принуди властите да отменят обществени събития, а компании - да призоват служителите си да останат вкъщи, в засегнатите райони в Северна Италия.

Коронавирусът взе първа жертва в Италия

77-годишна жена, открита мъртва в дома си на 50 километра южно от Милано в четвъртък, се е оказала носител на вируса. 78-годишен мъж почина от заразата близо до Падуа през нощта.

Италия е най-тежко засегнатата от вируса държава в Европа, като по-голямата част от случаите в страната са регистрирани в северната област Ломбардия - нейния финансов и промишлен център. Епицентърът на заразата е малкият град Кодоньо, югозападно от Милано.

Десетина града в Италия затвориха обществените места заради коронавируса

"Всички тези, които са дали положителна проба, са хора, които на 18 и 19 февруари са (били в) болницата в Кодоньо", каза пред репортери Джулио Галера, регионалният здравен комисар на Ломбардия.

Галера посочи, че 259 души са били подложени на тест през последните два дни и 35 от тях са дали положителна проба. "Дял на заразените от 13 процента е доста висок", отбеляза той, предаде БТА.

Италианец e дал положителна проба за коронавируса

Около 50 000 жители на Кодоньо и околни градчета бяха посъветвани да си останат вкъщи. Обществените прояви, включително традиционните неделни литургии и футболни срещи, бяха отменени, а училищата и магазините бяха затворени, съобщи Ройтерс.

ДПА отбелязва, че по данни на Световната здравна организация от вчера Италия е най-тежко засегнатата от коронавируса страна в Европа. Следват Германия с 16 случая, Франция - с 12 и един починал (китайски турист), и Великобритания - с три.

Радина Лазарова
18549 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
АНАНЕ

2020.02.23 | 13:06

3

БОЖЕ ОПАЗИ. На нас, българите само това ни липсва .Дано, но Италия пламна, а е толкова близо

гостенка

2020.02.23 | 07:43

2

Пиша от Виченца, Венето- тук цари някаква истерия. Положението е сериозно. Отменен е карнавалът и всички спортни състезания. Очакваме и нас да ни затворят в къщите....

гост

2020.02.23 | 01:00

1

Пиша от Милано...Положението е наистина страшно,хората са в пълна паника !!!

Добави коментар

Водещи новини