Д-р Ангел Кунчев: Към този момент грипът е много по-опасен от коронавируса

  • 03 февруари 2020 08:40

  • 7013
  • 2
© Кадър - БТВ

Този коронавирус успя да премине видовата бариера. Досега тези вируси поразяваха животни - кучета и котки. Големият проблем е, че не знаем всичко за него. Вчера китайските колеги изнесоха много интересни данни, но те все още не са достъчни.

Това каза в сутрешния блок на БТВ държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил, който коментира темата за новия коронавирус. "Взимаме всички необходими мерки и правим всичко възможно, за да не се допусне короноваривуса на територията на България. Пунктът ни на летище София е 24-часов с термо камера. Това съвпадение с грипната епидемия също пречи много на установяването на вируса. Всеки един човек, който е бил в районите със сзаболяване и рискова страна, се следи и при евентуални признаци на заболяването се слага под карантина, изследва се и остава под наблюдение. Работим добре и с Гранична полиция. Вече можем да получаваме пълната информация за всеки пътник и бил ли е в рискова страна", разкри д-р Кунчев.

От ВМА разкриха какво са показали тестовете на българите, пристигнали от Ухан

"Към този момент грипът е много по-опасен от коронавируса. Грипът изглежда ще вземе и тази година много жертви. Не може да се каже как ще продължи разпространението му. Досега имахме опит с два подобни коронавируса. При настоящият смъртността към момента е около 2%. Китайските власти взимат изключителни мерки за справяне с коронавируса", добави д-р Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил.

ЕС отпуска 10 млн. евро за изследвания на новия китайски вирус

"Изтеклата седмица най-вероятно беше пиковата за грипната епидемия. Нещата тръгват надолу, но все още има много заболели", добави държавният здравен инспектор по повод грипната епидемия в страната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7013 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Херо Мъро КМустафович посланник США в Болгарии

2020.02.03 | 14:27

2

Ибаси му у нерграмотнио доктор

При социализма

2020.02.03 | 10:40

1

пиехме от една чаша на уличните автомати за сокове и бозаджийниците и бяхме здрави, а при седесаро-костовизма народът мре от простуда и зъбобол.

Добави коментар

Водещи новини