АнтиСПИН кампания сред ученици започва РЗИ - Ловеч

  • 28 януари 2020 12:59

  • 181
  • 0
АнтиСПИН кампания сред ученици започва РЗИ - Ловеч
© Булфото (архив)

Здравно-образователна антиСПИН кампания организира Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч сред ученици. Тя ще продължи през целия февруари и е в рамките на Националната програма "Превенция и контрол на ХИВ, туберкулоза и сексуално-предавани инфекции", а поводът е 14 февруари - Ден на любовта, съобщават от здравната инспекция.

Предвидени са изследвания и консултации. Целта на кампанията е информиране и популяризиране начините на заразяване и предпазване от ХИВ/СПИН сред младите хора, както и да се формират нагласи за здравословно сексуално поведение, да се установи ХИВ статусът на желаещите.

Партньори в кампанията са директори на училища, медицински специалисти и регионалната библиотека в Ловеч.

РЗИ в Силистра се включва в Националната антиСПИН кампания

Експерти от РЗИ, със съдействието на медицински специалисти от здравните кабинети, ще организират презентации и дискусии с ученици, на възраст 11-12 години, във всички училища в Ловеч. Кампанията ще започне на 3 февруари с интерактивни обучения по темата в две троянски училища, а след това и в останалите градове в областта. През целия месец експерти ще информират, изследват и консултират млади хора на възраст между 15-17 години за начините на заразяване и предпазване от ХИВ/СПИН, как и къде да установят своя ХИВ статус анонимно и безплатно.

Денят на влюбените - 14 февруари, ще се отбележи съвместно с доброволци от регионалната библиотека под формата на интерактивно занимание - арт ателие. Изследвания и консултации за установяване на ХИВ статус ще се правят през целия февруари в лабораторията на РЗИ всеки работен ден, а на 14 февруари във фоайето на библиотеката, от 15-17 часа, ще има изнесен мобилен кабинет.

Мая Йорданова
181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини