Посланикът ни в Пекин: Няма засегнати от вируса българи

  • 27 януари 2020 07:26

  • 532
  • 1
Посланикът ни в Пекин: Няма засегнати от вируса българи
© gettyimages

До момента потвърдените случаи на заразени с коронавируса в Китай са 2744, починали са 80. Има разработен тест, който доказва вируса. Заразата се предава по капков път.

Към момента нямаме не само засегнати от вируса българи, но и европейски граждани на територията на Китай. Това заяви временно управляващият посолството на България в Пекин Владислав Спасов в ефира на БТВ.

80 станаха жертвите на коронавируса в Китай 

„Българите в Ухан са добре. Засега само този град е блокиран. Животът е замрял, градът прилича на призрачно място“, допълни той.

„Китайските власти предприемат всички необходимо, за да ограничат заразата. Разпространява се информация какви мерки да се предприемат от всеки, за да не се разболее. Всичко се случва много организирано и дисциплинирано“, подчерта посланикът ни.

Всички масови събития бяха отменени. Ваканцията по случай китайската нова година бе удължена до 2 февруари, разкри той.

„В 35 метростанции, властите мерят температурата на хората, без значение дали искат или не. Този път Китай реагира много адекватно“, увери Владислав Спасов.

Днес в България се прибира ансамбълът от Петрич, който трябваше да участва в празненствата в Китай по случай китайската Нова година, съобщи още посланикът ни. "От 27 януари 2020 г. всички китайски туристически групи, пътуващи в чужбина, ще бъдат спрени. Резервациите за полети и хотели в чужбина, направени чрез туристически агенции, ще бъдат прекратени. Резервациите за вътрешни полети и хотели в Китай, направени чрез туристически агенции, са били анулирани, считано от 24 януари 2020 г.", каза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
532 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емил

2020.01.27 | 14:33

1

Нещо повече за групата от Петрич моля в кой град са били какво следва

Добави коментар

Водещи новини