До месец приемат Национална програма за осигуряване на грижи в домашна среда

  • 16 януари 2020 20:53

  • 807
  • 0
До месец приемат Национална програма за осигуряване на грижи в домашна среда
© Pixabay

До края на месеца трябва да бъде приета Национална програма за осигуряване на грижи в домашна среда. Това стана ясно от изказване на социалният министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

Програмата е била разработена спешно заради проблема с 13-те хиляди хора с увреждания, оставени без личен асистент, въпреки че се нуждаят от това. Те не са включени в обхвата на закона за личната помощ, според който личен асистент могат да ползват само от хора и деца, които имат степен на увреждане 90 и над 90 процента, уточнява БНТ.

Деница Сачева: В Закона за личната помощ предстоят още промени

"Това, което се случва в момента, всъщност е в резултат от това да приемаме едно законодателство набързо, под натиск само заради цели, които очевидно не са свързани с това да бъде приет един закон, който е справедлив и устойчив и когато говорим за некомпетентност и несъобразяване с експертните становища. На въпроса кой трябва да носи отговорност за това, което се е случило, отговорност трябва да носят колегите от БСП и г-жа Мая Манолова", каза Сачева.

Последвайте канала на

Novini.bg
807 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини