Скрининг на туберкулозата в Кърджали

  • 09 декември 2019 08:46

  • 232
  • 0
Скрининг на туберкулозата в Кърджали
© Pixabay

Седмица на отворените врати със скрининг за риск от туберкулоза се организира от днес до 13 декември в пневмофтизиатрично отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, съобщиха от болницата в Кърджали. В рамките на кампанията ще се извършват безплатни медицински консултации, като на пациентите със съмнение за наличие на заболяването ще бъдат направени допълнителни изследвания.

Скринингът в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” се провежда като част от Националната кампания за превенция и контрол на туберкулозата в България и от Програмата финансирана от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Целта на инициативата е да се повиши информираността на обществото за риска от туберкулоза, като същевременно с това всеки пациент да получи достъп до здравни услуги.

Безплатни прегледи за туберкулоза от 16 до 20 септември 2019 г. в цялата страна

Желаещите да се включат в безплатния скрининг трябва да го направят във времето от 10.00 до 12.00 часа от днес до 13 декември (включително) в пневмофтизиатрично отделение на 6-ти етаж на лечебното заведение.

Кампаниите се провеждат четири пъти в годината. Бързото диагностициране и адекватното лечение на болните с активна туберкулоза са от първостепенно значение за осъществяване на контрол над коварното заболяване.

Нараства броят на заболелите от туберкулоза в Кърджалийско

Novini.bg
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини