Д-р Георгиева: Не системата, а болестта уби Алекс

Не системата, а болестта уби Алекс.
Това заяви д-р Елена Георгиева - педиатърът остранен временно от работа след смъртта на 3-годишният Александър.

Борисов: Родителите на 3-годишното дете са снимали състоянието му и държанието в болниците

Тя заяви, че хеморагичната пневмония, от която се смята, че е починало детето, представлява увреждане на дихателните пътища, което се развива в рамките на часове, което води до двустранни надбъбречни кръвоизливи. Срещу това за съжаление нищо не може да се направи, каза д-р Георгиева.

По думите й, системата не даде време на родителите да разберат своята трагедия. Системата използва тяхната болка и ги превърна в наказателна палка, посочи педиатърката.
Тя обясни, че се е срещанала с Александър около 30 минути преди да направи необходимото той да  бъде приет в болницата.

Скандал в ефира заради смъртта на 3-годишното дете

В болницата няма спешен кабинет, нито спешно отделение, а има спешен приемен кабинет, в който работи лекар. Този лекар е прегледал и назначил изследвания на детето.
Детето нямаше нужда от интензивно лечение. В момента на влошаването, аз в екип с един от най-добрите детски анестизиолози от Пирогов започнахме обгрижване на детето.
Успяхме да стабилизираме детето до степен то да бъде преместено в Пирогов, обясни лекарката.

По думите й има заболявания, на които не може да се повлияе.

Петима лекари сме се занимавали с обгрижването на Александър.

Случаи като тези, които са изключително тежки са повод да се проведат тежки разговори в обществото. България е пред демографска криза. Но преди да се развие демографската криза, се е развила кризата в здравеопаването. Ние оставаме виновните, които трябва да се обясняваме, каза д-р Георгиева.

Коментари

 1. 2019.11.21 | 23:14

  ПРЕДИ 3 ГОДИНИ ДЕТЕТО НИ РЯЗКО СЕ РАЗБОЛЯ ВЕЧЕРТА. РЕШИХМЕ ДА ОТИДЕМ ДО ПЕДИАТРИЧНАТА БОЛНИЦА И ЗА УЖАС БЕШЕ СЪЩАТА ЛЕКАРКА. КРАЙНО АРОГАНТНА И НАГЛА. НО БЕШЕ СБЪРКАЛА ЧОВЕКА СРЕЩУ НЕЯ. Посрещна ни с думите: как така идвате тук, кой ви изпрати? Тук не е за всякакви случаи и не може да си идвате хей така. “И КАТО МИ СЕ ОТКРИ, НАПРАВИХ Я ЗА ДВЕ СТОТИНКИ”. Прегледа ни на бързо и от тогава реших, по добре да си платим в Токуда отколкото да чакаме някоя държавна лелка да е на кеф за да си свърши работата. Тази жена няма ни капка жални морал, такива като нея не заслужават да се наричат лекари. Срам и позор за професията.

  1. 2019.11.22 | 01:49

   все пак имате алтернатива къде да отидете макар и да си платите това дава спокойствие ние които не живеем в София разчитаме само на една болница

  2. 2019.11.21 | 23:17

   Сигурен съм и че има и много други хора които ще хсе оплачат от поведението й и нечовешкото отношение. Дано си получи заслуженото, но на дали.

 2. 2019.11.21 | 18:09

  Направо сте си търговци.

  1. 2019.11.21 | 18:17

   пък педиатрите търговци не са, виж кардиолозите е друга работа

 3. 2019.11.22 | 09:18

  Слушах обясненията на г-жата по телевизията и останах изумена! Като начало ще кажа, че лекарската професия е призвание г-жо, а вие явно нямате това призвание. Интересно е кога се появи анестезиолога от Пирогов, който да напрани интубирането? Казвате ,че в болницата по същото време е имало анестезиолог, явно не толкова добър, че да извикате такъв от друга болница.Казвате също, че има спешен кабинет в болницата, ами как тълкувате думата "спешен",а? Интересно ми е как сте реагирали при спешни случаи въобще. Има разписани правила за това, ама май нещо нещата не са сработили. Приказките за палката, в която е превърнала системата родителите е доста вулгарна. Да, ще трябва да се обяснявате, а вие сигурно смятате, че не трябва така ли? Смятам, че не временно (няколко дни) трябва да сте отстранена, а за доста по-дълъг период от време!

 4. 2019.11.22 | 11:56

  Д-р Георгиева, много често вие участниците в системата убивате българите, с безразличието си, с липсата на елеметарна човечност и съпричасност към болките им, и често през последните години от достатъчна компетентност. Толкова ли беше сложно още с пристигането на младото семейство да покажете необходимата човечност, а не да ги разкарвате с оправданието за липса на легло...!!! ЧОВЕКА-доктор в случая ,щеше ако трябва да настани детето и на мекия директорски диван...! Явно годините лекарска професия са изтрили вашите нормалните човешки реакции. Жалко!

 5. 2019.11.21 | 21:48

  Моето момче когато имаше обриви по тялото и отидохме в една болница в Испания, веднага му назначиха изследване на кръвта. От там видяха че някой от стойностите са прекалено високи и без да чакат с линейка спешно го откараха в специализирана болница където стоя 4 дена под специално наблюдение и с вливания на антибиотик. А преди да влезе изглеждаше добре, като изключим редките случаи на обриви.
  Та мисълта ми е как едни лекари реагират веднага а други въобще не се трогват. Българските лекари не стават за нищо, с някой малки изключения. Търговци на мовешки животи. Сложил престилката и не можеш да говориш с него, толкова е важен..... докато не му вляза с крак в стаята. Пълни боклуци, умориха майка ми, правиха и биопсия без упойка извергите, така и не и предписаха морфин, умря в мъки.

  1. 2019.11.22 | 00:54

   Колко си уме-е-е-ен, Тъпуне. Много точно си избрал името си. Само дето гранясалото ти мозъче не разбира, че след като веднъж си платил със здравните си вноски (но такива хвалипръковци обикновено не ги правят), "някой" ти налага да плащаш втори или трети път. Но тъпнята си е тъпня, мисли, че прави откритие. Ами, какво ... наистина си се из.рал. Пред майка си... Добро утро, трябва да переш, обаче...

  2. 2019.11.22 | 00:36

   като чуя ,за безплатно здравеопазнане и ми се присира..
   няма такова животно . Все някой плаща!!! в 100% от случайте пак ние
   лек ден

  3. 2019.11.21 | 23:54

   В Испания здранеопазването е безплатно за пациента. И няма привилегировани пациенти и елитни болнници. И лекарите уважават Хипократовата клетва. Те са ЛЕКАРИ!

   Остави боклука да се прави на интересен. Той сам си противоречи. Говори глупости. У нас системата разврати част от лекарите - податливите, случайните... Направи ги търговци, печалбари. Бездушни твари, попаднали в професията, защото най-лесен е рекетът със здраве и живот.

   НО и у нас също има великолепни лекари. И две - три прекрасни болници. Не ДКЦ-та и ДЖИПИТА. Двете последни са порок в здравеопазването - трудов и финансов.
   В една от трите болници попаднах след дълго търсене на лекар-специалист и от умора (много трудно ходя) и отчаяние напосоки влязох. На регистратурата случайно споменах, че преди два дни лошо съм паднал. Изумях, когато регистраторката веднага ме изпрати в спешното, където зав. кабинет положи невероятно изчерпателни грижи, да се убеди, че травмата ми не е страшна. Ободри ме и за основната причина. Направи ми препоръки, каквито в живота си не бях чувала. Не знаех, как да благодаря. Благославям този ЧОВЕК почти всеки ден. Той ми вдъхна живот, енергия.

 6. 2019.11.22 | 00:26

  За съжаление българина грамотен и неграмотен с промит мозък търси само сеир . Не би ли трябвало първо да се провери случая и после да се коментира . методът Цветанов май още е на почит .

 7. 2019.11.21 | 22:58

  Защо мислите че само в Бг.е така 16 год.живях и работех в чужбина разболееш ли се лич.лекар ти дава направление и после в болницата ти дават час за след 2,3 месеца свикннали сме само да плюеме

  1. 2019.11.22 | 00:33

   В Англия, за онкоболен записват преглед при специалист за след 7 месеца. Това е положението, който издържи оцелява, останалите при свети Петър.

 8. 2019.11.21 | 18:56

  Само като и види човек физиономията и тръпки го побиват - злобна, безчувствена, нагла и зла!
  Разкривена от злоба! Това нещо трябва да лекува деца. Как е възможно, женският вариант на Менгеле педиатър в България!

  1. 2019.11.22 | 01:08

   ти си от съучастниците в това престъпление с твоите "разбирания". Изроден си ти, по-скоро - роден през 15 век невежа и роб, с критерии на свиня, която живее в помията си. И е доволна.

  2. 2019.11.21 | 19:10

   Много разбирате от медицина че говорите кой виновен кой не! Съд ли сте доктори ли сте какви сте! Изроди се населението!

 9. 2019.11.21 | 19:24

  И кой пуска в БГ такава смъртоносна и нелечима пневмония,тя по-страштна от рака и сипна?

  1. 2019.11.22 | 01:50

   американцие

  2. 2019.11.22 | 01:12

   руснаците!

 10. 2019.11.22 | 01:48

  Болеста уби детето,е ти за какво си,да гледаш?

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет