Стойчо Кацаров обясни защо хоспитализирането на един болен протича толкова бавно

  • 20 ноември 2019 08:33

  • 1214
  • 3
Стойчо Кацаров обясни защо хоспитализирането на един болен протича толкова бавно
© Булфото (архив)

Стойчо Кацаров, председател на Център за защита правата в здравеопазването, коментира в сутрешния блок на БНТ къде трябва да се търси причината за смъртта на 3-годишното починало дете.

„Би трябвало здравната система да реагира на такива случаи като започне да лекува пациентите. Ако детето беше своевременно хоспитализирано и бяха положени всички възможни методи на лечение, дори и да беше починало, никой нямаше да има претенции вероятно към здравната система, защото тя е свършила това, което може да свърши“, каза той.

Свидетел на трагедията с 3-годишното дете в София: Потресен съм

По думите му причина са и нормативните актове, които пречат на лекарите да работят и които правят приема на един пациент неблагоприятен за лечебното заведение.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1214 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Към обясняващия :

2019.11.22 | 00:53

3

Защото в България работи само " БИ ТРЯБВАЛО" .Толкова си можем, ние , които сами убиваме децата си с измислен професионализъм

Хуан Карлос

2019.11.20 | 09:53

2

Единствената причина за нещастията в България е Българският манталитет.Бай Ганьо е жив.

2019.11.20 | 09:13

1

След като приемът на пациенти за лечение е неприемлив за болниците-затваряйте болниците.Ще остане само правителствена болница, за да лекува пъпките на властимащите, а ние биомасата ще мрем като пилци при птичи грип, благодарение на 30 годиното демократично развитие.

Добави коментар

Водещи новини