Свидетел на трагедията с 3-годишното дете в София: Потресен съм

Детето, което почина в София, престоя над 2 часа от момента на прегледа до хоспитализацията. Имаше спорове в лекарския кабинет дали трябва да бъде прието, защото няма свободни места. Това разказа пред БТВ бащата на друго дете, посетило Педиатричната клиника в София същия ден и станал свидетел на трагедията.

По думите му, родителите са били посъветвани да дойдат по-късно. „Административно болницата няма капацитет да обслужва всички пациенти. Аз с моето дете чаках три часа и половина часа, сподели Ясен Ничев. Той допълни, че и неговият син и момченцето, което било в тежко състояние са повърнали в чакалнята на болницата. Майката влетя с детето на ръце и влязоха в кабинета. На детето му правиха снимка, защото се съмняваха за пневмония“, каза мъжът. Според аутопсията се оказа, че детето наистина е починало от пневмония.

„Лекарите преценяват кои деца да бъдат приети в болница. Възможно е случаят да е бил подценен“, допуска Ничев.

Разкриха причината за смъртта на 3-годишното дете в София

„Бях потресен от целия случай“, признава мъжът. „Забавянето се дължи на чисто организационни проблеми на болницата, а не на лекарите. Ако детето беше прието по-рано, вероятно изходът щеше да е друг“, допуска свидетелят.

„Вътре в кабинета освен д-р Георгиева имаше и друг лекар. Тази лекарка беше против детето да бъде прието. Другият лекар направи повече, за да бъде детето прието в болница“, разказа мъжът.

„Много родители избират да заведат децата си в педиатрията, защото лекарите се държат много добре с децата, за конкретния лекар нямам впечатление. Самите лекари имат много човешко отношение“, поясни бащата.

Имаме нужда от промяна. Имаме нужда от функционираща детска болница, със спешен кабинет и специализирани отделения“, каза в заключение той.

Коментари

 1. 2020.04.06 | 09:21
  Ами Бойко лайтото да привика , онова дребно генералче и да направят спешен детски кабинет само за деца да се преглеждат , а не дечица да умират на по 3 год пред кабинетите , а тиквата проста да разправя как му липсвал футбола ... излагация и трагедия .... много е прост тоя Бойко .....
 2. 2019.11.20 | 08:30

  Този г-н го казва много правилно! Имаме нужда от ясни правила и твърди закони в здравеопазването! Всеки в тая държава който плаща осигуровки има право на адекватно лечение,но цялата здравна с-ма е сбъркана! И като прибавим това,че лекарите са търговци на здраве,картинката е много жалка! Най-елементарното е това,че се молим за направления при положение,че сме онкоболни! Но дори и да не сме на тоя хал е пак тая. Никой не ходи на лекар защото няма какво да прави!

  1. 2019.11.21 | 16:26

   Може ли само да уточня, че всъщност са ОГРОМНО ЧИСЛО хората, които ходят на лекар от нямане какво да правят - стари хора които си правят седянка пред докторските врати всеки ден и искат направления без причина или симптоми. Както и доста млади на които не им се ходи на работа или училище и запълват времето на лекарите с: "аз само да питам" или "само за един болничен/ една бележка" и тн.
   Това, че вие като съвестен гражданин ходите на лекар само когато се нуждаете съвсем не означава, че всички останали са толкова трезво мислещи като Вас.

 3. 2019.11.21 | 12:05

  yavno e redovna praktika da nese priemat deca v spesen slucay kakto go napvari doktor PENKA YANEVA detski gastroenterolog ot bolnica ivan mitev sofiya kazah i deteto e s bolki v korema ot sedmici a tya nisto mu nyama ne e za tuka mi otgovori

 4. 2019.11.20 | 09:54

  С потрисане няма да скъсаме оковите на седесарската диктатура, с брадви и коси на поголовна сеч на седесарския добитък, това е спасението.

  1. 2019.11.20 | 18:31

   Нещата са допряли до там че ще трябва като по време
   на Френската революция, да сложим няколко гилотини
   на площад "Народно събрание" и да започнем ...по списък !

 5. 2019.11.20 | 15:51

  За прием в болница Света София на бул. България се изисква заплащане в размер на 50 лв., при положение, че човек е осигурен, пенсионер и т.н. На въпроса защо и за какво са тези пари, отговорът е "не знам, шефа така е наредил".

 6. 2019.11.20 | 11:25

  Бог да прости детето , макар че няма за какво да му прости. Отношението между хората в България са трагични. Сами сме си душмани, проклета зган. Но децата ни са хубави и добри и там е надеждата, нека да ги защитим и образоваме ! Ако не се чувствате полезни и добри хора просто се заемайте професии, които изискват добро сърце и морал. Но пък като се замисля, за всяка професия ти трябват тия неща. Излиза че няма оправия, единствено като си отидете от този свят тогава ще се отървем от рака, който наподобявате.

 7. 2019.11.20 | 11:25

  А прави ли ви впечатление,че повечето лекари са със златни ”ланци”,подаващи се изпод престилките им......?????????

 8. 2019.11.20 | 10:48

  През м. септември бям в б-ца,,Доверие",на служ.паркинг колите на докторите бяха за над милион лева. Повече няма да коментирам.

 9. 2019.11.20 | 08:39

  Къде е оставката на министъра на здравеопазването?

  1. 2019.11.20 | 10:30

   По-добре ще е персонално лекарката и всички замесени в забавянето да бъдат пропорционално на вината наказани.

  2. 2019.11.20 | 10:29

   То хубаво министъра да си ходи, но реално той даже няма време да се запознае с работата си. Сменят се на няколко месеца.

 10. 2019.11.20 | 09:50

  На 24.12.2018 от 20ч до 3 през ноща, 5годишно дете, повръщащо нон стоп на фонтан, не беше прието във инфекциозна, педиатрията и пирогов. След като почти колабира, баща му полудя и щеше да размаже една нагла докторица в пирогов. Тогава му поставиха инжекция, защото усетиха, че ще ядат много бой докато пристигне полиция.
  Слава на бога, детето ми е живо!!!

  1. 2019.11.20 | 09:58

   За 8 часа в които ни препращаха от болница на болница и ни казваха, това дете не е за тук, водете го еди къде си. Дали не ни опънаха нервите а? Истината е че внимание ще обърнат, само когато имаш МЪЖ с топки, на който му е паднало пердето и не му дреме, че ще бъде арестуван, но пък детето му ще е живо!

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет