Д-р Бойко Пенков: Нека по-често говорим със семействата си за донорството и трансплантацията

  • 11 ноември 2019 13:12

  • 192
  • 0
Д-р Бойко Пенков: Нека по-често говорим със семействата си за донорството и трансплантацията
© Министерство на здравеопазването

Нека по-често говорим със семействата си за донорството и трансплантацията. Донорската карта, която е част от Националната кампания „Да! За живот!“, е добър повод за такъв откровен разговор с близките ни. Това посочи заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. 

Той участва в засаждането на лирово дърво в района на НДК, което да напомня за хората, след чиято смърт, благодарение на дарените органи, са спасени човешки животи.

Дървото е знак на признателност и към техните близки, взели трудното решение да помогнат на нуждаещи се от трансплантация пациенти. Инициативата е част от Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“.

В инициативата участваха зам.-изпълнителният директор на ИАМН проф. д-р Петко Салчев и представители на пациентски организации. Символично те засадиха лировото дърво с послание да помним хората, спасили човешки живот и да бъдем признателни  на техните близки.

Кирил Ананиев: Донорството е един от най-значимите хуманни актове, който няма аналог

„Почти всеки месец у нас има донорска ситуация и благодарение на нея има успешно трансплантирани пациенти, но това трябва да се случва по-често, защото е голям броят на чакащи за трансплантация“, посочи още зам.-министърът на здравеопазването.

Радина Лазарова
192 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини