Създадоха зловеща кукла, за да ни предупреди как ще изглеждаме след 20 г.

  • 04 ноември 2019 12:13

  • 10846
  • 0
Създадоха зловеща кукла, за да ни предупреди как ще изглеждаме след 20 г.
© Кадър: Youtube

Екип от британски учени и дизайнери представиха творение - кукла с човешки ръст на име Ема, която има за цел да предупреди как ще изглеждат хората през 2040 г., които работят в офисна среда и най-вече пред компютъра.

Експертите, създали въпросната кукла, поясниха, че тя има леко зловещо излъчване с цел да уплаши хората и те да бъдат наясно как биха могли да изглеждат в съвсем близкото бъдеще, ако продължат да водят заседнал начин на живот и не обръщат внимание на здравето си.

За да бъде по-автентична и ''алармираща'', Ема има зачервени очи, гърбица, разширени вени, подути крайници и кожна екзема и създателите ѝ са категорични, че точно така ще изглеждат всички хора след около 20 години, ако не променят навиците на работното си място.

,,Нашата мисия е да предупредим хората за негативните последствия от заседналия начин на живот и почти ежедневното им стоене пред компютъра, ако не бъдат взети необходимите своевременни мерки в името на собственото им здраве'', поясниха от компанията, изработила Ема.

Според проучване, проведено сред 3000 души, работещи в офис пред компютър, 50% от анкетираните са признали, че почти редовно страдат от болки в очите, 49% от болки в гърба и 48% от главоболие.

Последвайте канала на

Novini.bg
10846 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини