Лекар предупреди за опасностите, свързани с използването на смартфон в тоалетната

Използването на смартфона докато сме в тоалетната е свързано с опасни последици за здравето ни, тъй като може да ни докара хемороиди. Предупреждението идва от общопрактикуващия лекар Сара Джарвис.

Тя съветва читателите да не използват приложенията на смартфона си в тоалетната, предаде БТА.

Така те прекарват много повече време над тоалетната чиния. А това е свързано с възникването на хемороидни образувания. Те са истинска напаст за Обединеното Кралство, тъй като всеки четвърти пълнолетен британец се сблъсква с това заболяване.

"По-рано хората влизаха в тоалетната с книга, а сега я замениха със смартфона. Но и двата навика не са здравословни", изтъква д-р Джарвис.

От своя страна д-р Лиса Акърли предупреждава, че когато взимаме със себе си мобилното устройство в тоалетната, рискуваме да го покрием с опасни микроби - от норовирус до салмонела. Вестникът припомня, че 57 процента от британците често използват смартфона си в тоалетната, а 8 процента от анкетираните никога не влизат в това помещение без него.

Коментари

  1. 2019.09.21 | 16:56

    Лекар предупреди за опасностите, свързани с използването на смартфон в тоалетната. ПО ВРЕМЕ НА ПЪРДЕЖ МОЖЕ ДА ГО ГЛЪТНЕШ.

  2. 2019.09.21 | 16:44

    Не само! Съществува и опасността ако си изпуснеш смартфона в тоалетната чиния да си заклещиш ръката докато се опитваш да го извадиш!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет