Плевен инвестира над 750 000 лева в Регионален център за ранна интервенция на уврежданията

  • 28 декември 2018 15:44

  • 687
  • 0
Плевен инвестира над 750 000 лева в Регионален център за ранна интервенция на уврежданията
© pixabay

Плевен инвестира над 750 000 лева в Регионален център за ранна интервенция на уврежданията, съобщават от общината. Проектът е финансиран по ОП "Развитие на човешките ресурси" за безплатни социални услуги.

За две години центърът се превърна в притегателно място за нуждаещите се деца до 7 години и техните родители, смята заместник-кметът на Плевен Тодор Еленков - ръководител на проекта, цитиран от БТА. По думите му една от най-силните страни на центъра е привличането на утвърдени имена в медицината - педиатри, акушер-гинеколог, стоматолог, логопед, психолог.

Заедно с младия екип от социални работници, те печелят доверието на рисковите групи, е убеден Еленков. Според заместник-кмета Стефан Милев най-сериозното предизвикателство пред Общината е да привлича добрите специалисти, което е условие за успешното продължаване работата на центъра и за постигането на оптималните резултати. Нуждаещите се получават безплатно социални услуги в областта на ранната интервенция на уврежданията, детска консултация, допълнителна педагогическа подготовка на деца за равен старт в училище. Родителите са консултирани за педагогически умения за подкрепа на деца с увреждания.

В социалните услуги са обхванали освен областния град и 13 близки селища - Славяново, Буковлък, Дисевица, Мечка, Николаево, Опанец, Търнене, Гривица, Бръшляница, Върбица, Коиловци, Брестовец и Ясен. Освен безплатно предоставяне на услуги, екипът на директора Дилайла Славейкова привлича дарения и подпомага социално слабите семейства, посочват от общината.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
687 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини