Проф. Кантарджиев: Най-добрият имуностимулатор са постните зелеви сарми (видео)

  • 16 декември 2018 08:14

  • 2680
  • 1
Проф. Кантарджиев: Най-добрият имуностимулатор са постните зелеви сарми (видео)
©

Тази година ваксините срещу грип свършиха още октомври месец и бяха внесени още 7 000. Разбира се това е капка в морето. Доказано е, че ако се ваксинираш срещу грип, вероятноста да отидеш на доктор е два пъти по-малък. Ако се ваксинираш, не е гарантирано на 100%, че няма да се разболееш, но ще прекраш заболяването много по-леко.

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. "Има ваксини, без които няма как да се мине особено при децата. Говоря за морбили, заушка. България е единствената държава в света, която се справя почти перфектно с морбилито. Това означава, че вършим работа. В Румъния от 2019 година ще направят ваксинирането задължително, защото там една голяма общност не се ваксинира и имат голям проблем", даде пример той.

"Най-хубавият имуностимулатор са зелевите сарми. Трябва да са постни, за да са полезни за здравето. Сиренето, киселото мляко също са много полезни. Въобще нашите, традиционни храни са най-полезни. Пикът на грипа ще е януари месец, но няма сега да казвам на коя дата", завърши проф. Кантарджиев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2680 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.16 | 10:35

1

ЧЕРВЕНИТЕ ПРОФЕСОРИ ТАКА СИ И ОСТАНАХА ВЪВ ВРЕМЕНАТА НА СВОЕТО ДЕТСТВО НА СЕЛО ПРИ ЛЮБИМОТО ТКЗС

Добави коментар

Водещи новини