Петър Москов отговори на обвинението за турските ваксини

  • 12 март 2018 17:53

  • 4214
  • 7
Петър Москов отговори на обвинението за турските ваксини
© bTV

От началото на повдигането на обвиненията нищо ново не се е случило. Това е следващата фаза на действията, които прокуратурата следва.

Така бившият здравен министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва коментира акта на държавното обвинение за турските ваксини "Пентаксим" и "Еувакс Б". По думите му това са същите тези обвинения, които прокуратурата повдигна есента на 2016 г.

„Аз съм абсолютно спокоен, защото съм убеден и мога да го докажа, че съм защитил обществения интерес“, заяви Москов в студиото на „Лице в лице“ по bTV.

Според ексздравния министър става дума за ситуацията, в която държавата стъпи на мястото си, осигурявайки гарантиран имунизационен календар.

„Те са същите тези ваксини, но на много по-ниска стойност обаче, произведени в Турция...Това е проблем за търговския интерес на фармацевтични производители“, смята още Москов.

Според него е имало желание държавата да се съгласи с това, че когато може, колкото може количество ваксини определени фирми ще доставят в министерството.

„Ваксините, които бяха прилагани, са с абсолютно същото качество. Няма никакво нарушение на интереса на държавата в това отношение“, смята още той.

Москов коментира и решението на ДБГ да замрази членството си в Реформаторски блок.

„Има големи разделителни линии в обществото и може би това се пренася при политическите партии“, посочи бившият здравен министър.

По повод скандала за ЧЕЗ Москов смята, че държавата няма място в електроразпределителните дружества.

„Държавата трябва да престане да бъде собственик“, смята той.

Относно ситуацията с държавния глава Румен Радев, патриарх Кирил и последвалите изказвания на вицепремиера Валери Симеонов Москов уточни, че президентът се е провалил пред духовника.

„Беше унизено българското национално достойнство. Това са разделителните линии“, посочи Москов, като допълни, че с вицепремиера не се говори за коалиция.

Веселина Спасова
4214 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
EMIGRANT

2018.05.30 | 17:30

7
Много откачалки,много нещо точно тук на сайта на телевизия европа.То бива да сте простаци и злоби,ама вашето надминава всичко!!??Ако Москов е луд,то вие сте направо сто пъти по луди от него,защото се изявявате като някакви злобни простаци,без основание и база за отношението си към него.Такова съскане и отровна слюнка за един човек който се раздаде напълно и закупи апаратура за раково болни,поднови цели болници и отделения и си свърши прекрасно работата като министър и лекар,че за да го плюеш ,ти самият трябва да си откачалник и то на ента степен или човекомразец на заплата или платен от не знам кой хейтър??!!

2018.03.14 | 07:02

6
Москов е не само престъпник , но е и луд ! Да го сложат в лудница с усмирителна риза заедно с байУйй !

2018.03.14 | 07:01

5
ЗНАЧИ СПОКОЙНО ЩЕ ОТИДЕШ В ЗАТВОРА. а в нормална държава щяха да те пречукат
Веселин Василев

2018.03.14 | 07:01

4
Тука всички са "разбиращи" , "знаещи" и коментиращи.

2018.03.14 | 07:01

3
В пандиза мръснико само там ти е мястото и на тоя който те направи министър постоянно те подкрепяше !!!!!!
ДРАКУЛА

2018.03.14 | 07:01

2
Този е с психоотклонения и то сериозни

2018.03.14 | 07:01

1
В пандиза до живот това седесарско псе.

Добави коментар

Водещи новини