Преглеждат безплатно за туберкулоза в Смолян

  • 19 септември 2017 14:47

  • 5269
  • 0
Преглеждат безплатно за туберкулоза в Смолян
© Pixabay

Безплатни прегледи за туберкулоза организират в Смолян. С медицинските консултации специалистите от МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ ще стартират „Седмица на отворените врати”.

Това съобщиха от лечебното заведение.

Прегледите ще се извършват от 25-ти до 29-ти септември 2017 г., като пациентите ще могат да минат на консултация между 8.00 и 15.30 часа. Прегледите и изследванията са напълно безплатни, включително и за неосигурените лица.

„През последните години кампаниите „Отворени врати“ се доказаха като добра практика за откриване на случаи с туберкулоза и своевременно предприемане на мерки за лечение и прекъсване на веригата за предаване на инфекцията“, коментира завеждащият пневмофтизиатричния кабинет д-р Юлияна Лазарова.

Тя допълни, че целта на иницианивата е е да се повиши обществената информираност по отношение на туберкулозата, да се даде възможност на всеки за достъп до здравни услуги, както и да се популяризира здравословният начин на живот.

Най-застрашени от заразяване и заболяване са живеещите и работещите в едно помещение с болен човек.

От туберкулоза се разболяват лица с потисната имунна система, обясниха от болницата. Предразполагащи фактори са непълноценното и нерационалното хранене, стресът, преумората, злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето, заключиха специалистите.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
5269 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини