5-годишно дете почина от скарлатина в Сливен

  • 26 януари 2017 18:08

  • 87781
  • 1
5-годишно дете почина от скарлатина в Сливен
©

5-годишно дете, вероятно болно от скарлатина, почина в Сливен. Момченцето е посещавало детска градина. Цялата му група е поставена под карантина, въпреки че още няма резултати, които да потвърдят диагнозата, съобщава БТВ.

Детето е починало в болницата преди два дни. Диагнозата скарлатина е поставена от личната лекарка, която преглежда детето и изписва терапия. Няколко часа по-късно състоянието на детето се влошава и се стига до фаталния изход.

На 19 януари момченцето е било на детска градина, като са се обадили на майка му да го вземе, защото е с температура. Майката завела детето на преглед в понеделник, разказва личният лекар. В събота се чули, за да й каже как да свали температурата му. "В събота ми звънна и ми каза, че детето е с много висока температура, която не може да свали. Само за температура говорихме в събота, а в понеделник, като видях детето, то беше в много добро състояние", коментира д-р Таня Кирилова, педиатър.

Според личната лекарка детето е имало типични за скарлатина симптоми и тя е назначила антибиотична терапия. Късно вечерта състоянието на момченцето се влошава и лекарите не успяват да го спасят. "Детето е постъпило в септично състояние с токсинфекциозен синдром. От какво е причинен той, все още не може да се каже", посочи д-р Даниела Калева от РЗИ-Сливен.

Аутопсията показва пневмония с тежки усложнения.

Групата на малкия Окан остава под карантина. С родителите в детската градина ще работи психолог. Предварителните резултати до този момент не доказват наличието на скарлатина. До дни ще стане ясно от какво точно е починало детето.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
87781 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
uiynt7ny

2017.11.26 | 00:09

1
Поредните, които са учили, защото е трябвало да учат, или защото мама и татко така са искали, или защото като стана еди какъв си, ще работя малко, а ще изкарвам много. Учил, недонаучил, работи, ама не баш, ама пък изкалвали - изкарва, ко, че някои си ще умре или пък не!

Добави коментар

Водещи новини