Д-р Тихомир Мустаков: България е на второ място по смъртност, причинена от замърсен въздух

  • 08 декември 2016 10:41

  • 4133
  • 1
Д-р Тихомир Мустаков: България е на второ място по смъртност, причинена от замърсен въздух
© Булфото (Архив)

На специална дискусия за един от най-сериозните и наболели проблеми, касаещ човешкото здраве в глобален мащаб – въздуха, който дишаме, Philips Bulgaria събра водещи експерти и журналисти. В нея се включиха алергологът и педиатър д-р Тихомир Мустаков, доц. инж. Детелин Марков - изследовател в Ценър за изследване на микроклимата, енергията и околната среда при ТУ-София, и Илияна Гарчева – маркетинг мениджър на Philips.

По време на дискусията стана ясно, че София е сред най-рисковите за здравето градове в Европа заради замърсяването с фини прахови частици. На срещата екипът на Woman.bg имаше възможността да се запознае лично с д-р Мустаков. Успяхме да си поговорим с него по въпроси, свързани със заболяванията, предизвикани от мръсния въздух, както и за мерките, помагащи ни за поддържането на оптимална профилактика на въздуха, както и за пречистването му в домашни условия.

От 1992 г. насетне д-р Тихомир Мустаков работи в детско-юношеския алергологичен кабинет в Клиниката по алергология на Университетската болница “Александровска”. Специализирал е педиатрия в София и алергология в Холандия. Роден е в София, където завършва и висшето си образование по медицина. Член е на Българския лекарски съюз, на Научното дружество по алергология и клинична имунология в България, на Асоциация “Астма” и на Европейската академия по алергология и клинична имунология от 1993 г.

Прочети повече тук:

woman.bg
4133 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.08 | 13:27

1
абе ..я си замъкни мустака в китай ..и тогава ела и ни баи...

Добави коментар

Водещи новини