Най-разтърсващите филми за СПИН, които ни карат да се замислим

  • 01 декември 2016 17:56

  • 5236
  • 2
Най-разтърсващите филми за СПИН, които ни карат да се замислим
©

Синдромът на придобитата имунна недостатъчност е едно от най-опасните вирусни заболявания, познати на човечеството досега. Над 33 милиона в света живеят с вируса на СПИН. На всеки 12 секунди се инфектира един човек, а на всеки 16 секунди умира. В България са регистрирани над 4 хиляди души с ХИВ, 3 хиляди от тях не знаят това. Половината от инфектираните у нас са под 30 години.

В деня, посветен на борбата срещу СПИН, ви поднасяме няколко емблематични кино заглавия, посветени на борбата с най-коварната болест на съвременното човечество.

"Филаделфия" (1993)

"Филаделфия" е филмът, за чието участие Том Ханкс грабна "Оскар" за главна мъжка роля заедно с Брус Спрингстийн, който пък взе награда за най-добра музика с песента "Streets of Philadelphia". В култовата лента участва още емблематични актьори като Дензъл Уошингтън и Антонио Бандерас. Това е един от първите филми в САЩ, които засягат предразсъдъците свързани с ХИВ вируса, хомосексуалността и предразсъдъците. Филмът е направен по действителен случай и е посветен на адвоката Джефри Бауърс, който умира от СПИН през 1987 г., два месеца след като завежда дело за дискриминация срещу фирмата, която го уволнява.

Прочети повече ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
5236 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.07.12 | 13:29

2
Какво има да се замисляме? Педерите се блъскат по аналите и после плачат, че някой друг им е виновен, че са СПИН-озни подчовеци.

2016.12.01 | 18:55

1
Нема по голяма измама от СПИН, Фармацевтични корпорации направиха милиарди с тая лъжа и заблуда!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини