Посрещаме грипа с 40 градуса

  • 23 ноември 2015 09:23

  • 2181
  • 0
Посрещаме грипа с 40 градуса
©

Посрещаме грипа с 40 градуса температура. По този начин протича един от най-разпространените в момента вируси, който поваля предимно децата между 0 и 4 години, той ги поваля на легло за минимум три дни.

Според данните на Националния център за заразни и паразитни болести в момента има бум на заразите. Въпреки че все още няма изолиран грипен щам от всички над над 1000 проби, взети през последния месец. Острите респираторни заболявания са в своя пик и повалят по над 3000 души седмично. Най-много са болните в Стара Загора, Пазарджик и Габрово, пише "Телеграф".

Вирусите първо удрят в гърлото, като симптомите започват с дразнеща кашлица и "гъделичкане". Впоследствие обаче сливиците се уголемяват, започва хрема и втрисане. Най-накрая идва високата температура, която ни поваля на легло. Тя е доста упорита и не се влияе лесно от лекарства, което е особено опасно за най-малките.

Заедно с бума на заразите данните на епидемиолозите сочат и превишаване на заболеваемостта от скарлатина и варицела. Най-много случаи има в столицата, където част от забавачките са под карантина От началото на годината вирусните обриви са засечени при над 6000 души.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини