Грипна епидемия във Варна до края на месеца

  • 07 януари 2015 09:20

  • 2708
  • 0
Грипна епидемия във Варна до края на месеца
©

В средата или в края на януари Варна ще бъде засегната от грипна епидемия. Това обяви д-р Светла Станева от Регионалната здравна инспекция пред Дарик.

Специалистът посочи, че тъй като голяма част от хората са боледували вкъщи по празниците и не са потърсили медицинска помощ за момента няма сигурни данни за точната бройка на болните от грип в града. Традиционно обаче през този период от годината се забелязва сериозен ръст на заболеваемостта от вирусни инфекции.

Д-р Станева обясни, че макар и да няма точни данни за броя на болните от грип през последната седмица, очаквано през втората половина на януари се регистрира ръст, тъй като хората вече са увеличили контактите си – започнали са да ходят на работа и училище.

„Непосредствено след празничните дни има регистрирани случаи на усложнения на дадено заболяване, но не и на остри инфекции. От 10-15 години се забелязва увеличение на болните от грип още през декември. Така беше и през последния месец на 2014г., като в един момент заболеваемостта във Варна беше над средното ниво за страната”, обясни д-р Станева.

Тя посъветва варненци да проветряват помещенията, в които живеят и работят, както и да се грижат за чистотата на ръцете си.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини