Майката на бебето в Бургас е шизофреничка и не знае кой е бащата

  • 05 януари 2015 09:00

  • 4232
  • 0
Майката на бебето в Бургас е шизофреничка и не знае кой е бащата
©

Майката беглец, която изостави новороденото си в бургаската болница страда от шизофрения. Катя заряза новородената Иванка няколко часа след раждането, съобщи БТВ.

На въпрос защо е изоставила новороденото Катя Димитрова обяснени: „Ми, защото второто ми дете вдигна температура и аз дойдох да я видя как е."

„Аз бях с нея вечерта в болницата и к’о да видя - тя след мене, в таксито", разказа сестра й Милена Димитрова.

За 22-годишната Катя от Средец това е трето раждане. На третия ден след раждането Катя знае, че трябва да изпишат бебето й, но от болницата отказват да го дадат: „Казаха, че правят изследвания, ще излязат резултатите в сряда и ще ми звъннат оттам”. Не мислела да изостави Иванка и смята че може да се грижи за нея. Катя е с диагноза шизофрения и не знае кой е бащата на детето.

„Тя е със 115 лв. пенсия Катя и за двете деца получава 85 лв. детски, майка й, тя е социално слаба и ние така с каквото може – помагаме си взаимно", разказа сестрата.

Майката е лекувана в диспансер два пъти. По думите на сестра й, Катя е била със спирала 6 години, като докторът й казал два месеца да изчака преди да сложи друга. Междувременно пиела лекарства, от които ту надебелявала, ту отслабвала и така не забелязала, че е бременна.

22-годишната Катя е родила първото си дете едва 13-годишна. Смята, че е добра майка, въпреки че е избягала от болницата.

Този път бебето е първо за годината и различни организации поискали да му дадат подаръци, така лъсва липсата на майката.

Днес институциите ще бъдат официално уведомени за случая.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини