Вижте как Столична община ще помага на жертвите на домашно насилие

  • 15 февруари 2022 11:43

  • 604
  • 4
© Novini.bg

Столична община ще предлага две социални услуги, с които да предостави помощ на жертвите на домашно насилие, обяви председателят на Общинския съвет Георги Георгиев

Коментари 4

Добави коментар
В ИМЕТО НА ОБЕКТИВНОСТТА

2022.02.16 | 09:20

4
Мъжете също са жертва на патриархалното и консервативното - на него разчитат Пепеляшките, Златотърсачките, Викторианските госпожи и прочее женски типажи, които са възпитани в тези чисто билологични и полово дефинирани социални норми. Те разчитат и търсят Принцовете на бял кон, Шугър дедита, Силни мачовци... Истината е обаче, че тези остарели норми не отговарят на базови човешки характеристика и съвремени изисквания за свобода на избора, право на самоопределение, самоуважение и завършена личност. Като резултат множество нещастни хора, с нереализиран личностен потенциал - мъже и жени, във фалшиви и токсични връзки. Единици са тези, които съзнателно избират живота си, а не водени от натиска на социалните порядки и инерцията на традициите!
ЛИЦЕМЕРИЕ

2022.02.16 | 08:36

3
Когато от повечето политически сили излизат послания за краен консерватизъм, "традиционни ценности" от средновековието, верски фанатизъм, пещерен национализъм и прочее ретроградности и като следствие пораждат токсични, фемицидни и сексистки прояви. Блокира се и законодателството в тази посока, като се набляга на анти джендър пропагандата, като извинение. А после се създават кризисни центрове за жертвите на тези политики?!?
А МЕРКИ СРЕЩУ НАСИЛНИЦИТЕ?

2022.02.16 | 08:25

2
Пак ще се усвояват едни средства за едни проектчета, а не да се работи за постигане на РАВНОПОСТАВЕНОСТ и промяна на токсичните социални нагласи и вкоренени предрасъдъци, за да се отстрани КОРЕНА НА ПРОБЛЕМА. В болшинството случай след ползването на такъв тип социални услуги, жените се връзщат отново в същата среда на насилие.
Поредните глупости

2022.02.16 | 08:18

1
ЗАТВОРЕТЕ НАСИЛНИЦИТЕ, А НЕ ЖЕРТВИТЕ - Намерете начин да отстраните, лекувате и ОСЪДИТЕ насилниците, а не да изолирате и криете пострадалите жени. Промененте законите и да са много строги наказанията за такива Това, от което най-много имат нужда тези жени е икономическа независимост, интеграция и справеливост. Подобни изолирани кризисни центрове могат да станат прицел на хищниците, така както бяха домовете за сираци. Много от полицаите и службите имат същото пещерно мислене като насилниците и негласно ги подкрепят, за съжаление. Така, че наистина работещите стъпки биха били възможности за квалификация, за осигуряване на възможности за работа и юридическа помощ, а не виктимизиране на уязвимите жени!

Добави коментар