В Турция агитирали с "Желаем турчин да е президент на България", гласували с невъзможна скорост

  • 18 ноември 2021 12:18

  • 13801
  • 2
© Novini.bg

По турска телевизия на 9 ноември са казали, че на изборите има кандидат-президент турчин. Призовавали са българските граждани в Турция да отидат и да гласуват масово. Отправен е призив: "Желаем турчин да бъде президент на България". Това каза на пресконференция служебният вицепремиер и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков

Коментари 2

Добави коментар
Пижо

2021.11.18 | 23:48

2
Според мен има ясни граници между турска политика и турски народ. Според вас с тази ниска активност у нас, дали щеше да е на трето място Карадайъ, ако бяха гласували масово в Турция, както го преекспонираха по медиите?! Че имаше засилен вот определено! Но според мен, повече от половината изселници които са там изобщо не са отишли да гласуват, от съвест и чувство за срам. Турците също са хора, колкото и да не искаме да го признаем, включително и аз който много не ги долюбвам, като всеки милеещ за Родината патриот. Но, нека си кажем честно, че тези хора които са живели в България дори не са чисти етнически турци. Спомнете си потурчванията за които всеки от нас е учил и чел. Спомнете си еничарите, които не са с турска кръв, а са точно откраднатите първородни синове на стотици хиляди българи с "кръвния данък"! Нека не се навиваме в сляпа омраза. Турците не ни мразят повече отколкото ние тях. Не ги защитавам, бих се бил срещу тях, но обикновения турчин не ни е враг. Той може да има съвест и чест. Враг са полит имперските амбиции на техните управници.
Уотсън

2021.11.18 | 15:09

1
Под Игото ,явно сме го изучавали напразно последните 120 години ! Поробителите искат отново да ни управляват и го правят косвено от години ,а сега искат да го правят пряко . Нечувано !

Добави коментар