175 дръвчета засадиха в Разград

  • 24 март 2023 19:49

  • 347
  • 1
175 дръвчета засадиха в Разград
© Getty (архив)

Нови 175 дръвчета, сред които 105 ясен, 20 брези и по 10 чинара, липи, сребрист смърч и сръбски смърч, бяха засадени днес в Градския парк в Разград. Залесителната акция беше организирана от община Разград. В нея освен общинските служители се включиха зам.-кметовете Добрин Добрев и Полина Иванова.

Голяма част от фиданките са осигурени от Общинското предприятие ”Паркстрой”, а друга от разсадници. За всички новозасадени фиданки в различните части на Градския парк е осигурена възможност за дълбоко поливане, уточниха от общината.

Залесителната акция беше посветена на Първа пролет и е част от ангажимента на ръководството на Община Разград за обновяване на едно от любимите за разградчани места за отдих, заяви зам.-кметът Добрев. Преди малко повече от две седмици започна рехабилитация на алеите в парка.

Следващите дейности по обновяване на парка са изграждането на две нови площадки – спортна за стрийт фитнес в района над комбинираната детска площадка и детска площадка за деца от 0 до 3 години в началото на Градския парк.

По стопански начин продължава прочистването на недостатъчно облагородени зони в Градския парк, западно от Пантеона се работи по разкриване на алеите, прочистване на прораслата дървесна и храстовидна растителност, както и по възстановяване на паркова мебел.  

Засаждат още 600 дръвчета в Столичната община тази есен

Валери Зайцев
347 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.25 | 00:54

1
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 4800 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини