Българка ще бъде млад посланик на "Климат на промяната" на конференция на ООН в Египет

  • 27 октомври 2022 16:40

  • 306
  • 2
Българка ще бъде млад посланик на "Климат на промяната" на конференция на ООН в Египет
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

18-годишната Ема Христова от София ще бъде млад посланик на климата на европейската инициатива “Климат на промяната” в рамките на 27-aта конференция на Организация на обединените нации (OOН) за изменение на климата - COP27. Тазгодишното събитие ще се състои от 6 до 18 ноември в Шарм Ел Шейх, Египет, съобщават от „ЕкоОбщност“.

От фондацията отбелязват, че Ема е силно ангажирана с проблемите вследствие на климатичните промени. Тя е участвала на международните дебати “Климат на промяна” в Брюксел в края на 2021, където отборът ѝ се класира на първо място. Била е и участник в Международното лятно училище в Кипър през юли 2022.

Ема е възпитаничка на Първа частна математическа гимназия и ще продължи образованието си в университета “Пари-Дофин” във Франция. Тя споделя, че конференцията в Египет има определяща роля в борбата срещу климатичните промени. Активистката коментира, че това е мястото, на което идеите за промяна могат да бъдат забелязани.

България с най-малки икономически загуби в ЕС от климатичните промени през 2020 г.

Заедно със свои връстници от пет европейски държави, тя ще връчи подписката от международната петиция “Климат на промяна”. Основните искания са четири, сред които е промяна на срока на целите на Европейския съюз за климатична неутралност - 2040 г. вместо до 2050 г., като целта е ограничаване на глобалното затопляне под 1,5 градуса целзий. Друго предложение е стимулиране на локалната устойчивост и глобалната справедливост чрез финансова и техническа подкрепа на държавите, засегнати от изменението на климата.

Ема счита, че и в България трябва да се популяризира повече борбата срещу климатичните промени, като изтъква, че младите хора може да са носителите на посланията.

Конференцията за климата в Египет е фокусирана върху това да се премине към изпълнение на политиките. Хармонизиране на усилията на глобално ниво е посланието на страната, председателстваща тазгодишното събитие. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
306 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.27 | 19:12

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Еми...

2022.10.27 | 17:07

1
Поредната соросоидна платена измама.

Добави коментар

Водещи новини