Музика, арт инсталации и оживени дискусии по време на феста „Новия европейски Баухаус“

  • 10 юни 2022 20:40

  • 539
  • 0
Музика, арт инсталации и оживени дискусии по време на феста „Новия европейски Баухаус“
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

С музика, артинсталации и оживени дискусии протича едно от трите основни събития от Фестивала на „Новия европейски Баухаус“ в Брюксел – Фестът. Останалите два са Форумът и Панаирът. Инициативите са част от стремежа на Европейската комисия за популяризиране на Европейския зелен пакт чрез културата и хората. Фокусът е върху устойчиво, приобщаващо и красиво бъдеще, съобщава БТА.

От 9 до 12 юни на мястото в района на „Мон дез ар” представители на различни сектори от обществения живот ще представят своите проекти. Ще говорят за развитието на градската среда и за опазването на природата.

Един от проектите, който е представен, е „3Φ*2VE“. Той представлява три различни геометрични фигури, свързани помежду си – кубоктаедри.

Борислав Сандов представя платформа за намаляване на пластмасовите опаковки

Представена е и фотоинсталация „Океаните започват тук“. Проектът призовава за спешни промени в начина на живот, за да опазим океаните, които абсорбират 30 процента от въглеродния диоксид, пишат организациите в представянето на проекта.

Проектът „Ботаническата пътека“ – грах и любов (Bothanical Path – Peas&Love) се реализира с посланието „Изгуби се сред градската природа). Тук се говори за градското градинарство, ферми, озеленяване.

На феста е отделено място и за хибридни дискусии. Хората ще могат да присъстват на разговорите в неформална обстановка, на която ще виждат на живо лекторите, а част от участниците ще се включат дистанционно. Разговорите са за това как с общи усилия можем да подобрим пространствата около нас. Един от акцентите е върху т.нар. „умни градове“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
539 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини