Министър Сандов участва в срещата за околната среда, климата и развитието в Стокхолм

  • 03 юни 2022 10:16

  • 254
  • 2
Министър Сандов участва в срещата за околната среда, климата и развитието в Стокхолм
© МОСВ
Слушай новината Слушай новината

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е участва в международната среща Stockholm+50 по въпросите на околната среда, климата и развитието. Форумът е под надслов „Здрава планета за благоденствието на всички – наша отговорност, наш шанс“ и се провежда на 2 и 3 юни в Стокхолм, Швеция.

Проявата отбелязва 50-тата годишнина от Конференцията на ООН за околната среда през 1972 г. и 50 години глобални екологични действия.

В изказването си вчера вицепремиерът Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е отбеляза постиженията през последния половин век и необходимостта от по-нататъшни съвместни усилия за изпълнение на многостранните споразумения в областта на околната сред и Дневен ред 2030. Той посочи, че това е единственият начин за справяне с икономическите и социалните предизвикателства, които са още по-критични в контекста на пандемията от COVID-19, и кризите, свързани с дълговете, храните и енергията. Зеленото и приобщаващо възстановяване в съответствие с Целите за устойчиво развитие и Парижкото споразумение изисква оптимално използване на всички налични финансови ресурси и инвестиции в човешки капитал, системите за социална защита, устойчива инфраструктура и технологии.

Министър Сандов даде начало на нова "зелена" кампания

Министър Сандов посочи, че страната ни работи усилено, за да осигури подходяща рамка за зелена трансформация. Планът на България за възстановяване и устойчивост предвижда средства за проекти, насочени към увеличаване на дела на възобновяемите енергийни източници, развитие на електромобилността и съответната инфраструктура, индустриални технологични решения за зелен водород, енергоспестяване и дигитализация.

Изпълнението на "Дневен ред 2030" е споделена отговорност, която изисква холистичен подход, чрез непрекъснато и силно участие на всички заинтересовани страни, включително националните, регионалните и местните власти, частния сектор, социалните партньори, академичните среди и гражданското общество, посочи вицепремиерът в заключителните си думи.

Владимир Василев
254 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Нико

2022.06.03 | 13:32

2
И там отиде да се излага Бобито Сандов хахах
555555555555555555555555555555555555

2022.06.03 | 12:57

1
Дано не ни е изложил много, че като го знам колко става..........

Добави коментар

Водещи новини