Байдън гласува предсрочно

  • 28 октомври 2024 19:27

  • 419
  • 2
Байдън гласува предсрочно
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в гласува предсрочно на президентските избори в страната, предаде Ройтерс. Той пусна бюлетина в Ню Касъл в щата Делауер, недалеч от неговата частна резиденция. Байдън  гласува за кандидата на Демократическата партия за президент Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти..

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 196

Действащият държавен глава се отказа от кандидатурата си за преизбиране през юли и отстъпи кандидатското място на своята вицепрезидентка Харис.

За да упражни правото си на глас, Байдън трябваше да изчака на опашка като всеки обикновен гражданин, отбелязват Асошиейтед прес и Франс прес. Докато чакаше на опашка в избирателната секция, за да пусне бюлетината си, Байдън разговаря с други гласоподаватели и дори помогна да бъде избутана напред инвалидната количка на жена, която чакаше преди него реда си да гласува. Байдън стоя на опашката около 40 минути, преди да може да упражни правото си на глас гласува, предаде Асошиейтед прес. Когато дойде неговият ред, той връчи идентификационните си документи на член на секционната изборна комисия, който го накара да подпише формуляр и обяви: „Джоузеф Байдън гласува сега“. След като излезе от секцията, Байдън бе запитан дали мисли, че демократите, в това число и Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти., ще спечелят на изборите и Байдън заяви: „Мисля, че ние ще победим“.

Предсрочното гласуване за изборите в САЩ в Делауер започна в събота.

След като гласува Байдън разкритикува и това, че милиардерът Илон Мъск, който подкрепя Доналд Тръмп, раздава пари на гласоподаватели за президентските избори. Байнън определи това като напълно неуместно, предаде Ройтерс.

Мъск, който дари милиони за кампанията на Тръмп срещу Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти., контролира и комитет за политическо действия и обеща да даде 1 милион долара дневно на регистрирани гласоподаватели, които подпишат неговата онлайн петиция в подкрепа на Тръмп.

Пред репортери, след като гласува, Байдън заяви още, че помощта на Северна Корея за Русия в Украйна е „много опасна“.

Генералният секретар на НАТО Марк РютеМарк РютеМарк Рюте е генерален секретар на НАТО и лидер на нидерландската Народна партия за свобода и потвърди днес, че в Русия има севернокорейски военни и че военни части са разположени в граничен район, припомня агенцията, цитирана от БТА.

НАТО потвърди: Северна Корея е изпратила войски в Русия за участие във войната срещу Украйна

Последвайте канала на

Константин Тодоров
419 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Цв

2024.10.28 | 20:21

2
Памперса сложи ли си???
браво

2024.10.28 | 20:13

1
браво, може да не доживее до изборите стърчока

Добави коментар

Водещи новини