15 загинали при разчистване на сметки в наркокартела "Синалоа" в Мексико

  • 14 септември 2024 06:28

  • 1703
  • 2
15 загинали при разчистване на сметки в наркокартела "Синалоа" в Мексико
© Pixabay

В Мексико са убити най-малко 15 души от понеделник насам, а 20 са отвлечени на фона на вътрешни борби в "Синалоа", един от двата най-влиятелни картела в страната, съобщи местната прокуратура, цитирана от АФП и БТА.

Въоръжените сблъсъци в столицата на щата Синалоа Кулиакан и околностите ѝ станаха след ареста на един от главатарите - Исмаел Самбада - Ел Майо, съосновател на картела заедно с Хоакин Гусман - Ел Чапо, който излежава доживотна присъда в САЩ.

Ел Майо беше заловен на 25 юли от американските власти едновременно с Хоакин Гусман Лопес, един от синовете на Ел Чапо. 

Задържаха мексиканския наркобарон Исмаел "Ел Майо" Самбада и сина на вече задържания Хоакин "Ел Чапо" Гусман

В писмо той обвинява Хоакин Гусман Лопес, че е заложил капан, за да го отвлече и да го отведе в Съединените щати. 

„Съперничеството произтича от събитията от 25 юли (ареста на Исмаел Самбада) и от факта, че са замесени две групи“, заяви в интервю губернаторът на Синалоа Рубен Роча Моя. Според него двете групи в конфликт са тези на Исмаел Самбада и синовете на Ел Чапо.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1703 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
свинчо

2024.09.14 | 07:36

2
и тук щ естане така още малко ще те потърпя свиню
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !

2024.09.14 | 06:33

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини