Горските пожари в Калифорния продължават да бушуват

  • 11 септември 2024 16:03

  • 161
  • 0
Горските пожари в Калифорния продължават да бушуват
© Getty Images

Страховити пожари в планините Сан Габриел, източно от Лос Анджелис, доведоха до издаването на заповед за евакуация на населението от около 4500 души, предаде Асошиейтед прес. Пожарът "Бридж" е един от трите големи пожара, бушуващи в Южна Калифорния и застрашаващи десетки хиляди домове и други съоръжения.

Пожарите избухнаха по време на гореща вълна в региона, а днешното понижаване на температурите даде надежда на пожарникарите да успеят да се преборят с пламъците.

Други големи пожари се разразиха в западните щати, включително Айдахо, Орегон и Невада, където пожар в покрайнините на Рино принуди около 20 000 души да напуснат района.

Избухнал в неделя пожар в Клиърлейк, 117 километра северно от Сан Франциско, опожари най-малко 30 къщи и търговски обекта, а около 4000 души бяха евакуирани.

Сезонът на горските пожарите в Калифорния тепърва настъпва, ала вече са изгорели близо три пъти повече площи отколкото през цялата 2023 г.

Горски пожар източно от Лос Анджелис заплашва десетки хиляди домове и наложи евакуации

Снощи заповедта за евакуация обхвана още райони в Южна Калифорния, включително популярния ски курорт Биг Беър, където около 65 600 къщи и други сгради са заплашени от пожара "Лайн". Населението получи указания да напусне южния бряг на езерото Биг Беър, като пламъците са обхванали повече от 132 квадратни километра.

В Ориндж каунти пожарникарите използваха булдозери, хеликоптери и самолети, за да овладеят бързо напредващия пожар „Еърпорт“, който избухна в понеделник и се разрасна на 8 квадратни километра за едва няколко часа. Вчера вечерта пожарът вече беше обхванал повече от 78 квадратни километра и се насочваше през планински райони към окръг Ривърсайд.

Двама пожарникари, които са пострадали са настанени в болница, както и гражданин, пострадал след вдишване на дим, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини