САЩ повдигнаха обвинения срещу гангстери за опит да разпалят междурасова война

  • 09 септември 2024 21:41

  • 396
  • 1
САЩ повдигнаха обвинения срещу гангстери за опит да разпалят междурасова война
© Gettyimages

Американски прокурори повдигнаха днес обвинения срещу двама предполагаеми главатари на банда, привърженици на идеята за превъзходството на бялата раса, в насърчаване на атаки срещу чернокожи, евреи, представители на ЛГБТК общността и имигранти в опит за подбуждане на междурасова война, съобщава БТА.

Групата, наречена „ТерърГрам кълектив“ ("The TerrorGram Collective") е използвала за приложението за незабавни съобщения „Телеграм“, за да възхвалява атаки на бели супремасисти по целия свят и да агитира за насилие с расистки мотиви.

Обвинителният акт е внесен във федералния съд в Сакраменто, щата Калифорния.

"Не се шегувайте с мафията": Какво се случва в Еквадор?

Мишени на групата са правителството на САЩ, длъжностни лица и обекти от критичната инфраструктура, с обща цел причиняване на обществен разпад в САЩ, съобщиха представители на министерството на правосъдието на онлайн пресконференция. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
396 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.09 | 22:34

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини