Хирург уби пациент, след като му извади грешния орган

  • 04 септември 2024 13:41

  • 1270
  • 0
Хирург уби пациент, след като му извади грешния орган
© pixabay

Невнимателен хирург по погрешка отстрани черния дроб на пациент вместо далака му, като по този начин го уби. Инцидентът стана във Флорида, а съпругата на починалия настоява лекарят да понесе отговорност, предава The Philippine Star.

До ужасяващия инцидент се стигнало, след като 70-годишен мъж на име Бил Брайън отишъл в клиниката със здравословни оплаквания и лекарите го изпратили на операция. Наложило се хирургът да отстрани далака, но по време на интервенцията доктор Томас Шакновски неясно как объркал органите и премахнал черния дроб. По време на операцията той прерязал кръвоснабдяващите черния дроб съдове. Започнала катастрофална кръвозагуба и пациентът починал направо на операционната маса.

Драмата обаче не свършила дотук. Без да забелязва собствената си грешка, лекарят започнал да говори небивалици на съпругата на Браян.

„След процедурата хирургът каза на г-жа Брайън, че „далакът“ е толкова засегнат, че е четири пъти по-голям от нормалния си размер и е преминал към другата страна на тялото на г-н Брайън“, съобщава вестникът.

Хирург от Румъния забравил компрес в тялото на пациентка и тя починала

Сега жената възнамерява да се обърне към съда. Тя иска да потърси отговорност от хирурга и твърди, че той всъщност е убил съпруга й „Съпругът ми почина безпомощен на операционната маса на д-р Шакновски“, каза г-жа Браян в изявление, пише Телеграф.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1270 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини