Независимият кандидат Робърт Ф. Кенеди - младши покрепи Тръмп

  • 23 август 2024 22:30

  • 503
  • 2
Независимият кандидат Робърт Ф. Кенеди - младши покрепи Тръмп
© Gettyimages

Независимият кандидат-президент Робърт Ф. Кенеди-младши обяви, че спира кампанията си за Белия дом и подкрепя кандидата на Републиканската партия Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

На пресконференция Кенеди уточни, че не става дума за прекратяване на кампанията му, а за преустановяването ѝ. Името му ще остане върху бюлетините в някои щати. А причината да подкрепи Тръмп той обясни със „свободата на словото, войната в Украйна и войната срещу нашите деца“.

Кенеди е племенник на бившия американски президент Джон Кенеди, който беше убит в Далас през 1963 г. Той е и син на бившия главен прокурор на САЩ Робърт Ф. Кенеди, брат на Джон Кенеди, който беше убит през 1968 г. По време на покушението Робърт Ф. Кенеди е бил на 14 години.

Властите в Аризона обявиха за издирване мъж, заплашил да застреля Тръмп

Въпреки историята на семейството му с Демократическата партия, Робърт Ф. Кенеди-младши напусна демократите през октомври и се кандидатира за независим.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
503 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.23 | 23:32

2
Не е дори важно от коя партия е Кенеди. Човекът е умен и нищо повече! Умен и истински американец.
само да напомня

2024.08.23 | 22:59

1
Баба гицка е дъртия 49 годишен разпран хомосексуалист Мирослав Блажев КАТИЛА от Севлиево. ЛЕЖАЛ В ПСИХИАТРИЯТА И ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР. ДУХАЛ НА ЦИГАНИТЕ И РАДИКАЛНИЯ ТУРЧИН АХМЕД МУСА.

Добави коментар

Водещи новини