Двама убити и осем ранени при стрелба във Фордайс, щата Арканзас

  • 22 юни 2024 08:21

  • 418
  • 3
Двама убити и осем ранени при стрелба във Фордайс, щата Арканзас
© Novini.bg/ Canva

Броят на убитите при вчерашната стрелба във Фордайс, щата Арканзас, нарасна до трима, а 10 души са ранени, включително самият нападател и двама полицаи, съобщи местната полиция, цитирана от Ройтерс.

Заподозряният за стрелбата е ранен в последвалата престрелка с полицията, но не е с опасност за живота, каза пред журналисти директорът на полицията на щата полковник Майк Хейгър.

Стрелбата е започнала около 11:30 ч местно време в супермаркет "Мед Бътчър" и се е пренесла на паркинга пред магазина, намиращ се в малкото градче Фордайс, което е с население близо 3200 души и е разположено на около 112 километра от Литъл Рок.

"За съжаление, можем да потвърдим, че са убити трима невинни цивилни. Двама полицейски служители са ранени при престрелката. Заподозряният също е ранен и е задържан", каза Хейгър. Той не разкри повече подробности за инцидента и отказа да отговаря на журналистически въпроси.

"Това е трагедия и сърцата ни са разбити", допълни полицейският директор, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Сред ранените цивилни има някои леко пострадали, но и някои в критично състояние, посочи той.

Губернаторката на Арканзас Сара Хъкаби Сандърс написа в социалната мрежа "Екс", че е била уведомена за инцидента.

"Благодарна съм на правоприлагащите органи и на пристигналите първи на място полицаи за бързите и героични действия, които са спасили човешки животи. Молитвите ми са с жертвите и ранените, както и с всички засегнати от този ужасяващ инцидент", добави тя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
418 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.22 | 14:34

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
хикс

2024.06.22 | 10:02

2
Последно двама или трима са убитите,бе загубеняци?
111111

2024.06.22 | 09:54

1
- Какво е това Джон? - нееегрите и латтиносите се забавляват сър

Добави коментар

Водещи новини