Байдън е подложен на нападки заради възрастта си в орязани видеозаписи

  • 19 юни 2024 13:39

  • 512
  • 1
Байдън е подложен на нападки заради възрастта си в орязани видеозаписи
© Getty Images, архив

По-малко от 5 месеца преди президентските избори в САЩ, републиканският лагер наводнява интернет с извадени от контекста видеозаписи, целящи да опишат 81-годишният президент демократ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в като човек, който не е пълноценен, пише БТА.

Белият дом протестира срещу тези орязани и манипулирани видеоклипове в момент, когато много избиратели се съмняват във физическото и психическото здраве на президента. Неговият съперник Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който е на 78 години, превърна възрастта на съперника си в острие на основна атака в кампанията си.

Видеоклиповете, за които се твърди, че показват дезориентиран Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, който гледа парашутно шоу или е застинал по време на концерт, илюстрират до каква степен кампанията е станала лична и пълна с омраза след осъдителната присъда на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и преди първия предизборен дебат между двамата кандидати.

Според Белия дом видеоклиповете, публикувани в "Екс" от акаунт на Националния комитет на републиканската партия (Ар Ен Си/ RNC), са "евтини фалшификати" – термин, използван от специалистите за описание на съдържание, манипулирано с помощта на елементарни, евтини технологии.

В клип, споделен от акаунта "Ар Ен Си рисърч", американският президент прави жест, използван при сядане, по време на церемония в памет на десанта в Нормандия през Втората световна война. Консервативни инфлуенсъри се нахвърлиха върху 13-секундното видео, обвинявайки погрешно президента, че се опитва да седне там, където няма стол.

Тръмп е развълнуван от възможностите на изкуствения интелект, но има и страхове

Но ако се разгледат изображенията, се вижда, че зад него наистина има стол.

Джейк Шнайдер, акаунт мениджър на Републиканския комитет, увери АФП, че се радва да публикува клипове, които "идват направо от видеоканалите на пресслужбата".

Въпросният видеоклип беше публикуван със заглавие "Смущаващо". 

Проверка на фактите на АФП показа, че видеоклипът е бил редактиран, за да се изрежат следващите кадри, на които се вижда как президентът започва да сяда, спира, докато чака министъра на отбраната Лойд Остин, след което сяда окончателно, когато Остин се изправя, за да говори.

Създават изкуствен интелект, който да победи Байдън

Зийв Сандерсън, директор на Центъра за социални мрежи и политика в Нюйоркския университет, обяснява, че видеоклиповете с изрязани кадри са ефективни, защото не са така очевидно манипулирани в сравнение с кадрите, които са изцяло измислени или генерирани от изкуствен интелект.

Хората може да са по-склонни да приемат такива видеоклипове, лишени от контекст, за чиста монета, защото в тях има "истински клипове на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, който е стар", казва той. "Те са в съответствие с общото усещане, което вече съществува в общественото пространство. Ако хората смятаха, че Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в е млад и енергичен, едва ли тези клипове щяха да се разпространят толкова широко", казва той пред АФП. "Това е изключително ефективна тактика."

В друг широко разпространен видеозапис Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в изглежда дезориентиран, отдалечавайки се от другите лидери по време на демонстрация на парашутни скокове по време на срещата на върха на Г-7 в Италия.

Доналд Тръмп: Спечеля ли президентските избори, имам пълното право да преследвам съдебно Байдън

След като кадрите бяха публикувани от Републиканската партия, вестник "Ню Йорк пост" сподели онлайн видеото, от което е изрязан парашутистът, когото Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в е отишъл да поздрави.

Белият дом възрази и срещу много коментирания откъс, публикуван от акаунта на Националния комитет и вестника, на който се вижда как президентът "застива" по време на концерт. "Показателно е, че десните критици, включително и жалкият малък комитет за политически действия на (консервативния магнат) Рупърт Мърдок, "Ню Йорк пост", прибягват до дезинформация и евтини фалшификати", оплака се заместник-прессекретарят на Белия дом Андрю Бейтс в изявление за АФП.

Ердоган: Войната в Газа е тестът за искреност на Байдън

Според него постиженията на досегашния президент "са толкова застрашителни в техните очи, че те изпитват нужда да си измислят разни неща".

Стивън Чън, ръководител на кампанията на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, отвърна, че коментарите на противниковия екип са "нелепи" пред лицето на "суровата реалност". Социологическите проучвания показват, че много повече американци смятат, че настоящият президент е твърде стар за втори мандат, отколкото тези, които смятат същото за Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

По тази причина Зийв Сандерсън очаква, че кампаниите за дезинформация, насочени срещу пригодността на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, ще се засилят. "Ще продължаваме да получаваме съдържание, свързано с възрастта на Байдън, защото тя продължава да притеснява избирателите".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
512 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.19 | 14:38

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини