Куче спаси стопанина си след автомобилна катастрофа

  • 11 юни 2024 19:52

  • 4225
  • 1
Куче спаси стопанина си след автомобилна катастрофа
© Pixabay

Куче помогна на стопанина си да бъде спасен след автомобилна катастрофа в стръмен овраг в планинския североизточен район на Орегон, съобщава БТА.

Мъжът шофира с четирите си кучета по отдалечен път на Горската служба на САЩ на 2 юни. Той катастрофира в стръмен овраг. Едно от кучетата пропътува близо шест километра до къмпинга, където мъжът е отседнал със семейството си. То ги предупреждава, че нещо не е наред.

Семейството му открива колата на следващия ден и се обажда на 911, тъй като не може да стигне до нея през стръмния терен. Когато властите пристигнат, те откриват мъжа на около 91 метра от колата, след като го чуват да вика за помощ. Той успява да изпълзи от колата след катастрофата.

Турист оцеля след падане от 120-метров каньон

Служителите на Горската служба на САЩ използват моторни триони, за да проправят път през растителността за спасителните екипите. Те изграждат сложна въжена система от едната до другата страна на оврага. След като успяват да достигнат до мъжа, го поставят в спасителна носилка и я закачат на въжетата, които след това използват, за да го транспортират до другата страна на оврага, над бушуващ отдолу поток.

Мъжът е транспортиран със самолет до регионална болница, съобщават властите. Другите му три кучета са открити живи на мястото на катастрофата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4225 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.11 | 23:50

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини