За два месеца: Горещата вълна в Мексико взе 48 жертви

  • 25 май 2024 06:49

  • 1136
  • 2
За два месеца: Горещата вълна в Мексико взе 48 жертви
© Getty Images

Горещата вълна в Мексико е взела 48 жертви за последните два месеца, като почти половината от тях са в рамките на последната седмица, предаде ДПА, като се позова на съобщение на мексиканското здравно министерство от снощи.

Общо 956 души са получили медицинска помощ заради топлинни удари, обезводняване и слънчево изгаряне, откакто горещият сезон започна в страната в средата на март.

Горещата вълна е най-често срещаната смъртна причина в Мексико от тогава, посочва ДПА, предава БТА.

Към момента температурите в 27 от 32-та мексикански щата са над 40 градуса по Целзий. В четвъртък в северния град Монклова в щата Колауила е била регистрирана температура 46 градуса.

Екстремни горещини в Мексико: Маймуни падат мъртви от дърветата

Сушата, горещата вълна и недостигът на вода в Мексико са толкова големи, че дори полицията блокира движението в град Мексико в знак на протест.

През последните месеци жителите на някои квартали на столицата редовно образуват човешки вериги, за да блокират булеварди с искане да им бъде осигурена вода.

В южните мексикански щати Табаско и Чиапас е толкова горещо, че десетки маймуни от вида мексикански мантиев ревач падат мъртви от дърветата.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1136 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 17:28

2
❤️ Г­о­­­р­е­­щ­и­­ ­­­м­о­­­м­и­ч­­е­­­т­а­­ ­в­­­и­ ­о­ч­­­а­­­к­в­­­а­­­т ­­-­­­ X­­1­­­8­­­.­F­­U­­­N

2024.05.25 | 09:32

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини