Джо Байдън и Доналд Тръмп печелят в Кентъки и Орегон на финалната права

  • 22 май 2024 06:51

  • 1290
  • 6
Джо Байдън и Доналд Тръмп печелят в Кентъки и Орегон на финалната права
© gettyimages

Президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и съперникът му от републиканците Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския спечелиха първичните президентски избори в американските щати Кентъки и Орегон и си осигуриха още делегати за конгресите на партиите си, които официално ще излъчат кандидатите на демократи и републиканци за Белия дом, предаде Асошиейтед прес. Двамата така или иначе вече фактически са си осигурили партийната номинация и сега те единствено трябва да бъдат официално утвърдени от най-висшия партиен форум на партиите си, предаде БТА.

Тези последни вотове от първичната надпревара, които вече са чиста формалност, дават възможност на двамата претенденти да си осигурят още някой и друг делегат за националната конференция на партията си, но и да си сверят часовника за настроенията и нагласите сред твърдото ядро избиратели на демократите и републиканците в края на първичната надпревара за президентските избори.

Дори и след като отстраниха съперниците си и фактически си осигуриха номинациите на партиите си, Байдън и Тръмп продължават да срещат вътрешнопартийна съпротива по различни въпроси. Срещу демократа се надигнаха протестни гласове заради политическия му курс по отношение на войната Израел - "Хамас", докато в случая с републиканеца все още има хиляди хора, които продължават да гласуват за отдавна отказалата се от надпреварата Ники Хейли.

Тази тенденция на протестно гласуване се запази и на първичните избори в Кентъки, където около 18% от демократите са гласували с "неподкрепям никого" при преброени около 80% от бюлетините. В лагера на републиканците около 6% са подкрепили Хейли.

След вчерашните избори остават още осем вота от първичната надпревара: за демократите в Айдахо, окръг Колумбия, Гуам и Вирджинските острови, както и за двете партии в Монтана, Ню Джърси, Ню Мексико и Южна Дакота.

Междувременно Байдън коментира новината за публикацията на Тръмп в социалните мрежи, в която се говори за "обединения Райх". По думите на демократа съперникът му от лагера на републиканците за Белия дом си служи с "езика на Хитлер".

Ще се проведе ли дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън преди изборите

"Това е езикът на Хитлер, а не на Америка", каза Байдън на предизборна проява за набиране на средства за кампанията си.

Тръмп премахна видео, качено в профила му в социалната мрежа Truth Social, след като щабът на Байдън и други разкритикуваха използването на език, често свързван с нацисткия режим.

Последвайте канала на

Калина Христова
1290 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.25 | 05:48

6
❤️ Г­о­р­­е­­щ­­и­­­ ­м­­о­­­м­­­и­­ч­­­е­­т­­­а­­ ­в­­и­ ­­­о­ч­­­а­к­­­в­а­­т ­­-­­ X­1­­8­.­­­F­­­U­­N

2024.05.22 | 11:04

5
НАШЕ ДЕЛО ПРАВОЕ! ПОБЕДА БУДЕТЬ ЗА НАМИ! :)
ДЪРТАЦИТЕ ОТ МЪПЕТ ШОУ

2024.05.22 | 11:00

4
ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ ЕВАНИ В МОЗЪЦИТЕ ПОД ЧОВЕЦИ :)

2024.05.22 | 08:36

1
Тръмп е идиот

2024.05.22 | 10:00

3
КАТИЛА ти си по голям

2024.05.22 | 08:58

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини