Кампанията на Джо Байдън събрала 51 милиона долара през април

  • 21 май 2024 14:24

  • 502
  • 3
Кампанията на Джо Байдън събрала 51 милиона долара през април
© Getty images (архив)

Предизборният щаб на американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в съобщи, че кампанията му е събрала над 51 млн. долара от дарения през април, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Сумата е почти наполовина от събраните 90 млн. долара през март и е по-малка от даренията за кампанията на съперника му Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Щабът на бившия президент от Републиканската партия, който ще се изправи срещу демократа Байдън в напрегната и ожесточена битка на изборите през ноември, по-рано съобщи, че са събрани над 76 млн. долара за кампанията през април.

Предизборният щаб на настоящия държавен глава от своя страна каза, че събраната до момента сума от 192 млн. долара е рекордна за кандидат на демократите на този етап от изборния цикъл.

„Сумата за април отразява силния и последователен ентусиазъм на обикновените хора за преизбирането на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и (вицепрезидента) Камала Харис, и ни дава необходимите средства за инвестиране в отваряне на офиси, наемане на организатори и осигуряване на комуникацията в нашите най-важни щати“, каза ръководителката на кампанията на Байдън – Джули Чавес Родригес.

През март кампанията беше подсилена от речта на Байдън за състоянието на Съюза и от набиране на средства в осем важни щата, обясни източник, запознат със ситуацията.

Кампанията за преизбиране на Байдън досега редовно е надминавала тази на Тръмп по набиране на средства.

Сумата от над 90 млн. долара, събрана през март за Байдън може да се сравни с 65,6 млн. долара, събрани през същия месец от Тръмп и Националния комитет на Републиканската партия.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
502 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:50

3
❤️ Г­­о­р­­е­­щ­и­ ­м­о­­м­­и­ч­­е­­­т­а­ ­­­в­­и­­ ­о­­ч­­а­­­к­­­в­а­­т ­-­­­ X­1­­­8­­­.­­F­­U­N

2024.05.21 | 19:32

2
Луд ce-кc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите се-кса си незабpавим-----> use.my/sman
Ха, ха, ха

2024.05.21 | 14:56

1
Дали, ще му стигнат за памперси?

Добави коментар

Водещи новини