В САЩ задържаха еврейка, кандидатка за Белия дом, на пропалестинска акция

  • 29 април 2024 15:46

  • 548
  • 2
© Getty images (архив)

"Кандидатката за президент на САЩ Джил Стийн от Зелената партия бе арестувана по време на пропалестинска акция на територията на университет "Джордж Вашингтон в град Сейнт Луис, в щата Мисури", това предаде израелската медия нюзру.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2065

"Заедно с жената бяха задържани началникът на предизборния ѝ щаб Джейсън Кол и неговата заместничка Кели Мерил– Кайрер", допълни изданието.

"Студенти и преподаватели поискаха от ръководството на висшето учебно заведение университетът да прекрати участието си в акционерното дружество "Боинг". Компанията се намира в близкия град Сейнт Чарлз. Тя произвежда боеприпаси, използвани от Израел в геноцида му срещу палестинците, заявиха участниците в демонстрацията", посочи още нюзру.

"По време на акцията на места се стигна до сблъсъци и полицаите арестуваха няколко души, освен Стийн и членовете на нейния щаб", добави медията от Еврейската държава.  

"Стийн е родена преди 73 години в еврейското семейство, имигрирало от Русия. Тя бе кандидат за Белия дом и по време на кампаниите през 2012 г., и 2016 г.", написа още цитираната медия.

Десетки арестувани след пропалестински демонстрации във Великобритания

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
548 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.29 | 18:49

1
Браво на жената!

2024.04.30 | 10:27

2
Точно така !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини