Тръмп: Би било "нецелесъобразно" да пътувам до Украйна точно сега

  • 11 април 2024 12:12

  • 602
  • 3
Тръмп: Би било "нецелесъобразно" да пътувам до Украйна точно сега
© Getty Images, архив

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския смята посещението си в Украйна в момента за нецелесъобразно, тъй като не е президент на САЩ, предава Reuters, като се позовава на изявление от кампанията на републиканеца.

Представители на кампанията на Тръмп заявиха, че държавният глава на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога не е имал официални контакти с бившия президент на САЩ.

"Няма контакт от Зеленски и президентът Тръмп публично заяви, че би било нецелесъобразно той да пътува до Украйна точно сега, защото не е главнокомандващ“, се казва в разпространения текст, цитиран от "Фокус". 

Тръмп: Еврейските гласоподаватели, които подкрепят Байдън, "трябва да си прегледат главата"

В същото време Reuters припомня, че кандидатите за президент на САЩ често пътуват в чужбина, за да подобрят външната си политика.

Бивши кандидати на Републиканската партия, които отпаднаха от надпреварата, включително бившият вицепрезидент Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и и бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, посетиха Украйна, докато водеха кампания за номинацията на Републиканската партия. По време на първата си президентска кампания през 2016 година Тръмп посети Мексико и се срещна с тогавашния президент Енрике Пеня Нието.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
602 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.04.11 | 22:18

3
Страх лозе пази.
Rada

2024.04.11 | 12:56

2
Bravo Ti znaes nai dobre Idvai på barzo ce ni pisna ot voini

2024.04.11 | 12:24

1
Иди да ти теглят к.уршума ,у.род

Добави коментар

Водещи новини