САЩ не са били уведомени за удара по иранското консулство в Дамаск

  • 02 април 2024 21:51

  • 1212
  • 3
САЩ не са били уведомени за удара по иранското консулство в Дамаск
© Gettyimages

САЩ не са имали предварителна информация въздушния удар по иранското консулство в сирийската столица Дамаск. Според Иран ударът е бил нанесен от Израел. При него загинаха двама генерали и петима съветници по военни въпроси, които са били членове на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция, съобщава БТА.

Неназован американски представител заяви, че малко преди вчерашната атака Израел е съобщил на САЩ, че ще предприеме действия в Сирия, но не е казал каква е целта им. Вторият американски служител заяви снощи, че Израел "не ни е уведомил предварително". И двамата представители пожелаха анонимност.

Иран съобщи днес, че ще отмъсти на Израел за удара, поразил консулството в сирийската столица. Израел не пое отговорност за нападението, което уби седем членове на иранските Гвардейци на Революцията, елитна паравоенна и шпионска организация.

Израелският военен министър: Водим война на няколко фронта

САЩ нямат нищо общо с удара по консулството на Иран в Дамаск, заяви пък Джон Кърби, говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом, предаде Франс прес. "Не сме били замесени по никакъв начин в това", допълни Кърби.

Ударът породи опасения от ескалация на конфликта в Близкия изток.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1212 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.04.02 | 23:09

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
Байко

2024.04.02 | 22:41

2
Гнусни кравари

2024.04.02 | 22:31

1
Впечатлен съм! Евала

Добави коментар

Водещи новини