Байдън прие премиера на Ирландия и се похвали с ирландските си корени

  • 15 март 2024 22:33

  • 881
  • 15
Байдън прие премиера на Ирландия и се похвали с ирландските си корени
© Gettyimages

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в днес посрещна премиера на Ирландия Лио Варадкар в Белия дом и след това двамата присъстваха на обяд в Капитолия в момент, когато двете страни празнуват един век от установяването на дипломатически отношения, съобщава БТА.

Американският президент носеше зелена вратовръзка в националния цвят на Ирландия и Овалният кабинет бе украсен с купа трилистни детелини пред камината.

"Нека приятелство ни никога не хваща ръжда", пожела Байдън на ирландския премиер.

Джо Байдън осъди възраждането на ислямофобията на фона на войната в Газа

Председателят на Камарата на представители Майк Джонсън посрещна президента и Варадкар на ежегодния "Обяд на приятелите на Ирландия" в Капитолия. Джонсън представи Байдън като "най-известния ирландец в Америка".

Байдън се възползва от събитието, за да настоява за отпускането на чуждестранна помощ в подкрепа за Украйна и за Израел, както и за предоставяне на хуманитарна подкрепа за хората в Газа.

В свое изказване по време на обяда Варадкар благодари на САЩ за работата им за постигане на мир между Ирландия и Северна Ирландия, която е част от Великобритания, със Споразумението от Разпети петък през 1998 г.

Той обаче спомена и войната в Украйна, тъй като Камарата на представителите все още не е приела военна помощ за страната, за голямо разочарование на Байдън. "Украйна не бива да падне и ние трябва заедно  да застанем до Украйна, за колкото дълго е необходимо", каза Варадкар". "Очакваме с нетърпение да работим с Америка през следващите 100 години", добави той.

Байдън е почти толкова привързан към ирландското си наследство, колкото и към родния си щат Делауеър и родното си място Скрантън, Пенсилвания, коментира АП. Той обича да цитира ирландския поет Шеймъс Хийни и да произнася ирландски тостове преди официални вечери. Байдън също така често споменава Ирландия пред лидери от други страни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
881 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Аха

2024.03.16 | 23:54

15
Само дето Ирландия не прие джендър идеологията на САЩ и отсече Семейството се състои от мъж, жена и дете! Старецът е отсякъл корените си и затова по улиците им се стреля всеки ден, а всеки месец някоя учителка изнасилва 12 15 годишен ученик. Пълен провал на тази рушаща се държава.
Аха

2024.03.16 | 23:54

14
Само дето Ирландия не прие джендър идеологията на САЩ и отсече Семейството се състои от мъж, жена и дете! Старецът е отсякъл корените си и затова по улиците им се стреля всеки ден, а всеки месец някоя учителка изнасилва 12 15 годишен ученик. Пълен провал на тази рушаща се държава.

2024.03.16 | 11:07

13
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man
Хаха

2024.03.16 | 08:50

12
Ами ето защо е толкова тъп и нагъл това е присъщо на ирландците каквито са еврейте за Европа това са и ирландците ненужен боклук

2024.03.16 | 08:12

11
Изкуфял дядка
Емѝ...патриот ибан в анала-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.03.16 | 07:55

10
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55, Z = зашли О = отсосали V = вьiшли, Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

2024.03.16 | 07:25

9
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .
Емѝ...патриот ибан в анала-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.03.16 | 06:42

8
Ще духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество! Слава Украини ✌

2024.03.16 | 01:21

7
Русия жъне победи! Слава на братушките! Победа!

2024.03.16 | 00:12

6
Русия жъне победи! Слава на братушките! Победа!

Добави коментар

Водещи новини